Skupština: Usvojeni programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova za 2023'

Na sednici SKupštine grada Vranja odbornici su usvojili programe poslovanja sa finansijskim planovima za 2023. godinu javnih preduzeća Vodovod, Komrad, Parking servis, Uprava Banje, Novi dom, Urbanizam i izgradnja Grada Vranja, kao i Zdravstvene ustanove Apoteka Vranje.

Usvojen je i Program podsticaja za razvoj Slobodne zone Vranje, kao i programi poslovanja i finansijski planovi poslovanja za narednu godinu javnih ustanova Centar za socijalni rad, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Pozorište Bora Stanković, Javna biblioteka Bora Stanković, Narodni muzej, Istorijski arhiv 31. januar, Narodni univerzitet, Škola animiranog filma, Sportski objekti, Turistička organizacija grada Vranja i Kulturno obrazovni centar u Vranju.

Lokalni parlament dao je zeleno svetlo na Odluku o usvajanju izmene i dopune Plana generalne regulacije zone 5 u Vranju – Gornja čaršija – Raška, Odluku o izradi Plana detaljne regulacije vetroelektrane Poljanica i Odluku o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije Aleksandrovačkog jezera.

Odbornici su usvojili i Program otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja za 2023. godinu, kao i Nacrt Odluke o programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2023. godinu.

Usvojene su Odluka o izmenama i dopunama Odluke o obavljanju komunalne delatnosti obezbeđivanja javnog osvetljenja na teritoriji grada Vranja, Odluka o matičnim područjima na teritoriji grada Vranja i Godišnji izveštaj o ostvarivanju rodne ravnopravnosti za 2022.

Na ovoj sednici potvrđen je mandat odbornici Jasmini Stanković, dipl. inž. menadžmenta sa liste SPS - Ivica Dačić.

Najnovije vesti