Skupština: Usvojen Izveštaj o radu gradonačelnika


Na početku 35. sednice Skupštine grada Vranja usvojen je Izveštaj o radu gradonačelnika za 2022. godinu.

Gradonačelnik Slobodan Milenković podsetio je na značajne projekte i aktivnosti realizovane tokom prethodne godine.

"S obzirom na to da je 2022. godinu obeležila svetska energetska kriza, preduzete su sve neophodne mere da se obezbede energenti potrebni za pouzdano, sigurno i kvalitetno snabdevanje krajnjih korisnika, a pre svega dece u predškolskim i školskim ustanovama i ostalih korisnika usluga Javnog preduzeća Novi dom Vranje.

U cilju prevazilaženja navedenog problema pristupilo se realizaciji projekata, koji za cilj imaju korišćenje obnovljivih izvora energije, i u tom smislu realizovani su mnogobrojni projekti.

Neki od značajnih su izgradnja male solarne elektrane na objektu Gradske uprave, energetska sanacija vrtića Pčelica, izgradnja solarne elektrane na vrtiću Naše dete, energetska sanacija vrtića Dečja radost, potpisivanje Ugovora sa GIZ-om za izradu akcionog plana za održivu energiju i klimu (SECAP), realizacija postupka izbora privatnog partnera za realizaciju javno privatnog partnerstva ugovorne isporuke toplotne energije uz izgradnju novih kotlarnica iz obnovljivog izvora energije – drvne biomase i prirodnog gasa, projekat izbora privatnog partnera za realizaciju javno privatnog partnerstva sa elementima koncesije za izgradnju solarne elektrane, upotrebu obnovljivih izvora energije i energetski efikasnih tehnologija, izgradnja kotlarnice iz obnovljivog izvora energije – drvne biomase u okviru Zdravstvenog centra u Vranju.

Kao i rekonstrukcija sistema javnog osvetljenja grada, odnosno zamena ulične rasvete, dodela devet trojnih ugovora za ugradnju solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i dodela 94 trojnih ugovora za energetsku sanaciju stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova“, rekao je Milenković.

Između ostalog, gradonačelnik je govorio i o najznačajnijim projektima realizovanim u oblasti putne infrastrukture.

On me nabrojao pedesetak ulica i više sela u kojima su sprovedeni radovi na asfaltiranju, rekonstrukciji vodovodne, fekalne i atmosferske kanalizacije.

"Ukupan iznos sredstava za asfaltiranje i izgradnju vodovodne, fekalne i atmosferske kanalizacione mreže iznosi preko 400 miliona dinara" dodao je Milenković.

On je takođe podsetio na još neke veoma važne projekte realizovane u prethodnoj godini poput rekonstrukcije paviljonskog dela Bolnice, vrednog 1,4 milijarde dinara, izgradnju novog bloka stanova za pripadnike službi bezbednosti, novog vrtića u naselju Raška i toplovoda za potrebe Regionalnog centra za vanredne situacije.

Najnovije vesti