Skupština u četvrtak o izveštajima gradonačelnika i Gradskog veća

Izveštaji o radu gradonačelnika, Gradskog veća, Gradske uprave, lokalnog ombudsmana, Gradskog pravobranilaštva i glavnog urbaniste grada Vranja za 2022. godinu biće, između ostalog, tema sednice Skupštine grada Vranja, u četvrtak 13. aprila, u okviru 35. sednice.

Osim toga, biće razmatrani Izveštaj o sprovođenju Strategije unapređenja položaja mladih Grada Vranja za prethodnu godinu i Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač Grad Vranje (za periode od 1. januara do 30. septembra 2022. i od 1. januara do 31. decembra 2022. godine).

Odbornici će se izjasniti i o izveštajima o radu sa finansijskim izveštajima poslovanja za 2022. godinu javnih preduzeća Vodovod, Komrad, Novi Dom, Urbanizam i izgradnja grada Vranja, Parking servis, Uprava Banje i Privredno društvo Slobodna zona.

Na dnevnom redu sednice skupštine biće i Odluka o izmenama i dopunama odluke o upravljanju grobljima, sahranjivanju i pogrebnoj delatnosti na teritoriji grada Vranja, a takođe i Predlog Lokalnog operativnog plana odbrane od poplava na teritoriji grada Vranja za vode II reda u 2023. godini.

Odbornici će se izjašnjavati i o Planu zaštite i spasavanja grada Vranja, kao i o Rešenje o obrazovanju lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja.

Biće razmatrana i Rešenja o otuđenju uz naknadu u novcu građevinskog neizgrađenog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja sa pojedinih katastarskih parcela, kao i Rešenja o razrešenju i imenovanju članova Upravnog i Nadzornog odbora JU Kulturno-obrazovni centar Vranje.

Najnovije vesti