Skupština u četvrtak o izveštajima gradonačelnika i Gradskog veća

U četvrtak 27. februara biće održana 42. sednica Skupštine grada na kojoj će, između ostalog, biti razmatrani izveštaji o radu gradonačelnika, Gradskog veća, Gradske uprave i Gradskog štaba za vanredne situacije grada Vranja za 2019. godinu.

Odbornici će se izjasniti o Predlozima odluka o izradi izmena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Vranja, Plana detaljne regulacije Regionalnog centra za upravljanje otpadom "Meteris" Vranje, kao i o predlogu Vladi Republike Srbije da donese Odluku o prenosu prava javne svojine na nepokretnostima iz javne svojine Republike Srbije u javnu svojinu grada Vranja, bez naknade neposrednom pogodbom.

Na dnevnom redu sednice je i Predlog odluke o postavljanju i održavanju javnih dečjih igrališta u svojini grada Vranja, Predlog odluke o akustičnom zoniranju i merama za zaštitu od buke, kao i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o materijalnoj podršci porodicama sa decom.

Biće razmatran Predlog Lokalnog operativnog plana odbrane od poplava na teritoriji grada Vranja za vode II reda u 2020. godini i Predlozi rešenja o otuđenju uz naknadu u novcu građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada sa pojedinih katastarskih parcela radi ispravke granica susedne katastarske parcele.

Početak sednice zakazan je za četvrtak u 9 časova.

Najnovije vesti