Skupština o izvršenju budžeta: Prihodi grada veći za 388 miliona

Na 38. sednici Skupštine grada Vranja odbornici su upoznati sa izveštajima o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 30. junai od početka godine do 30. septembra koje je podneo Nenad Tasić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije.

On je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima u finansijskoj sferi u prethodnom periodu, a koji su ostvareni zahvaljujući fiskalnoj disciplini.

- Ostvareni su odlični rezultati u naplati prihoda, tako da su izvorni prihodi veći za 143 miliona dinara u odnosu na isti period prošle godine, odnosno za 30 odsto, a tekući za 27 procenata, odnosno 388 miliona dinara.

Zahvaljujući povećanju prihoda, u avgustu je ostvaren suficit u budžetu grada u iznosu od 20 miliona dinara, a taj trend nastavljen je i u septembru i iznosio je 23 miliona dinara - rekao je Tasić.

Inače, ostvarenje budžeta do 30. juna ove godine iznosi 1.37 milijardi dinara, odnosno 50,1 odsto od planiranog, a za 9 meseci 2.056milijardi dinara, što je 69 procenata.

- Obim budžeta uvećan je zahvaljujući odobrenim namenskim sredstvima Vlade RS za izgradnju saobraćajnica oko parcela na kojima se grade stanovi za pripadnike službe bezbednosti u iznosu od 114 miliona dinara - rekao je Tasić.

Kada je reč o izvršenim rashodima i izdacima iz budžeta u izveštajnom periodu oni iznose 1.98 milijardi dinara, što u odnosu na plan iznosi 67,01 odsto.

Ukupno izvršeni rashodi iz svih izvora iznose 1,99 milijardi dinara, što u odnosu na plan iznosi 66,92 procenta.

Tasić je istakao i da je Državna revizorska institucija u svom, posle-revizorskom, izveštaju o merama ispravljanja grada Vranja dala zadovoljavajuću ocenu bez ijedne primedbe u odazivnom izveštaju.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je za skupštinskom govornicom da je zadovoljan ostvarenim rezultatima u domenu finansija grada, najavivši i brojne projekte koji treba da se realizuju u narednoj godini.

Na sednici Skupštine grada usvojeni su između ostalog programi poslovanja sa finansijskim izveštajima pojedinih javnih preduzeća i ustanova.

Usvojena su i rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih i školskih odbora, kao i odluke o izmenama i dopunama Odluke o organizaciji Gradske uprave grada Vranja.

Najnovije vesti