Skupština NUNS-a: Lekić predsednik, Behljulji i Obradović u odborima

Redovna izborna Skupština Nezavisnog udruženja novinara Srbije održana danas u beogradskom Medija centru izabrala je novo rukovodstvo Udruženja za naredni četvorogodišnji mandat.

Za predsednika NUNS-a izabran je Slaviša Lekić koji je u prethodnih godinu dana bio prvi čovek Udruženja, izabran u martu 2017. na vanrednoj Skupštini nakon povlačenja dotadašnjeg predsednika Vukašina Obradovića.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su: Željko Bodrožić, Tamara Skrozza, Biljana Stepanović, Jelka Jovanović, Slobodan Arežina, Tatjana Jakobi, Vojislav Stevanović, Marina Fratucan, Nedžat Behljulji i Anđela Milivojević.

Članovi novog sastava Nadzornog odbora NUNS-a su: Duško Medić, Vukašin Obradović, Vuk Cvijić, Ljubomir Đorđević i Mihajlo Kovač.

Novi članovi Suda časti NUNS-a su: Vlado Mareš, Danica Vučenić, Draga Božinović, Momčilo Pantelić i Safeta Biševac.

Skupština je raspravljala o četvorogodišnjem radu i poslovanju NUNS-a, o čemu je izveštaj podneo predsednik Udruženja Slaviša Lekić.

U izveštaju se, između ostalog, navodi da “nikada u novijoj istoriji mediji i novinari nisu bili u lošijoj poziciji”, kao i “o profesionalnom i ekonomskom sunovratu novinarstva čime je dovedena u pitanje njegova suštinska uloga kontrolora vlasti i čuvara demokratije”.

Najnovije vesti