Skupština grada usvojila izveštaj o radu gradonačelnika VIDEO

Skupština grada Vranja usvojila je u sredu izveštaj o radu gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića.

Gradonačelnik je prethodno, kao izvestilac, predočio odbornicma osnovne rezultate svog kabineta u 2018. godini, ističući, najpre, redovnost u isplati socijalnih davanja.

- Kabinet gradonačelnika je u izveštajnom periodu predložio skupštini 64 odluke, 372 rešenja i 3 programa, čijim je usvajanjem omogućeno redovno funkcionisanje lokalne samouprave - kazao je Milenković.

On je potencirao usvajanje Strategije upravljanja rizikom, mnogobrojne realizovane infrastrukturne projekte, poput Hirurškog bloka, rekonstrukcije Pozorišta Bora Stanković, rekonstrukcije Radničke ulice, Železničke stanice, izgradnju vrtića u Raškoj, rekonstrukciju Gradskog stadiona, ali i ukazao na one koji slede.

- Realizacija jednog od najbitnijih, rekonstrukcije Ulice Bore Stankovića, krenuće početkom ili sredinom juna.

Za izgradnju novog stadiona u Vranju u toku je izrada projektne dokumentacije.

Stadion će biti kapaciteta 8.000 mesta, gradiće se u Sportskom centru, a početak izgradnje očekujemo u septembru.

Očekuje nas i projekat instaliranja video nadzora u gradu "Vranje na dlanu", vrlo bitan za bezbednost - kazao je Milenković.

Goran Nikolić, šef odborničke grupe SNS-a u gradskom parlamentu, uputio je pohvale gradonačelniku i njegovom timu "na impozantnim rezultatima u 2018. godini".

- Izveštaj u kratkim crtama pokazao je koliko su ti rezultati značajni u svim oblastima.

Smatram izuzetno značajnim realizaciju mnogih projekata u seoskoj sredini, čime je grad pokazao da stanovnici sela nisu zaboravljeni - kazao je Nikolić.

Odbornik SNS-a Miroljub Stanković kazao je da se "nikada bolji izveštaj o radu jednog gradonačelnika nije čuo u skupštinskoj sali u Vranju".

Skupština je u sredu usvojila i izveštaj o radu Gradskog veća grada Vranja, kao i izveštaj o radu Gradske uprave.

Najnovije vesti