Skupština grada u ponedeljak o zaduživanju za kapitalne investicije

Odbornici skupštine grada Vranja u ponedeljak 6. marta razmatraće Predlog Odluke o zaduživanju grada Vranja radi finansiranja kapitalnih investicionih rashoda.

Tog dana na dnevnom redu biće i Predlog Odluke o promeni Statuta grada Vranja, te Predlog Odluke o angažovanju revizora za završni račun budžeta grada Vranja za 2022. godinu.

Među tačkama kojima će se baviti odbornici su i Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o izradi druge izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana Vranja, kao i Predlog Odluke o postavljanju biste Stani Avramović Karamingi, čuvenoj vranjskoj pesmopojki.

Razmatraće se i statuti za JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja i Javne ustanove Pozorište Bora Stanković.

Posebni programi namirenja poverilaca u likvidacionom postupku javnih preduzeća Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja u likvidaciji i Skijališta Besna kobila Vranje u likvidaciji, biće takođe tema ovog skupštinskog zasedanja.

Osim ovogda odbornici će odlučivati i o Pretresu konačnog nacrta Javnog ugovora o javno-privatnom partnerstvu za dugoročnu isporuku toplotne energije sistemu daljinskog grejanja JP Novi dom Vranje iz novoinstalisanih kotlova na drvnu biomasu i kotlova na gas, Izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za 2022.godinu, Predlog plana rada Gradskog štaba za vanredne situacije za 2023. godinu, kao i Predlog rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije.

Trideset četvrta sednica skupštine grada u ovom sazivu počeće u ponedeljak u 9 časova.

Najnovije vesti