Skupština aminovala javno privatno partnerstvo za rekonstrukciju osvetljenja

Skupština grada Vranja donela je u petak Odluku o davanju saglasnosti i usvajanju Predloga projekta javno privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za rekonstrukciju i racionalizaciju javnog osvetljenja na područji grada.

Prihvaćeno je Rešenje o imenovanju stručnog tima za realizaciju ovog projekta i data saglasnost na Odredbe predloga ugovora o javno privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji grada Vranja.

Govoreći o ovom projektu gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da je njegov cilj "smanjenje budžetskih troškova i podizanje nivoa efikasnosti u radu javne rasvete na teritoriji grada".

"Predviđena je zamena 6.178 sijalica, ali i upravljačkih sistema, koji obezbeđuju daleko bolje funkcionisanje.

Realizacija ovog projekta omogućiće uštedu u potrošnji električne energije, odnosno izdvajanje manje sredstava iz budžeta lokalne samouprave za ove namene, ali i sigurnost u snabdevanju i isporuci.

Na ovaj način smanjiće se zagađenje vazduha, odnosno emisija ugljen dioksida, što je veoma važno za zaštitu životne sredine.

Zato je realizacija ovog projekta od velikog značaja za naš grad”, kazao je Milenković.

U petak je usvojena i Odluka o izmenama i dopunama odluke o lokalnim komunalnim taksama, kao i Odluka o naknadama za korišćenje javnih površina.

Komrad, Predškolska, kadrovski plan GU

Odbornici su u petak usvojili Odluku o pokretanju postupka otuđenja pokretnih stvari iz javne svojine grada Vranja u postupku javnog nadmetanja, Izmenu i dopunu Programa poslovanja JKP Komrad za 2021. godinu, Izveštaj o radu Predškolske ustanove Naše dete za radnu 2020/2021, Godišnji plan rada ove ustanove za 2021/2022. godinu, kao i Informaciju o pripremljenosti Predškolske ustanove za rad u radnoj 2021/2022. godini. Prihvaćeni su i Kadrovski planovi Gradske uprave grada Vranja i Uprave Gradske opštine Vranjska Banja za 2022. godinu. Usvojena su i Rešenja o otuđenju uz naknadu u novcu građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja sa pojedinih katastarskih parcela, kao i Rešenja o imenovanju i razrešenju članova pojedinih školskih odbora.

Najnovije vesti