Sjajan završetak polusezone: Nebeskim anđelima pobeda i treće mesto u Zoni Jug

Pobedom protiv favorizovane Sloge iz Leskovca (prošlogodišnjeg srpskoligaša) sa 2:1 (1:1), Nebeski anđeli iz Vranja okončaili su jesenji deo sezone u fudbalskoj Zoni Jug kao trećeplasirani tim i kao najbolje plasirana ekipa iz Pčinjskog okruga u ovom rangu takmičenja.

Na stadionu Baze Jug golove sa Nebeske anđele, za koje pretežno igraju pripadnici Vojske Srbije na službi u Vranju, postigao je napadač Petar Petrović u 20. i 76. minutu, koji je zbog ova dva gola zaslužio i epitet igrača utakmice.

Za goste je pogodio Vlada Ristić u 42. minutu.

U odličnoj, pravoj prvenstvenoj utakmici, koja je većim svojim tokom prevazilazila rang u kojem se igra, Vranjanci su potpuno zasluženo pobedili i time trijumfalno završili jesenji deo prvenstva.

Trener Branimir Stošić potencirao je posle meča u izjavi za Vranje News da je to bila šesta uzastopna pobeda njegovog tima.

"Lično sam izuzetno zadovoljan igrom, pobedom, željom i svime što su naši igrači prikazali u toku jesenjeg dela prvenstva.

Idemo na zasluženu pauzu i u odličnom raspoloženju čekaćemo početak priprema za drugu polusezonu", naveo je Stošić u izjavi za naš portal.

Nebeski anđeli

Nebeski anđeli igrali su poslednji meč jesenjeg dela šamionata protiv leskovačke Sloge u sastavu: Marjan Mitić, Miloš Ristić, Slobodan Ignjatović, Nikola Stojanović, Vladimir Trajković, Boris Jovanović, Milan Ristić, Nenad Jovanović, Petar Petrović, Nemanja Cvetković i Aleksandar Radivojević. U drugom poluvremenu u igru su ušli Dalibor Mladenović i Aleksandar Stojilković. Na klupi za rezerve su još sedeli Veljko Ristić, Aleksandar Stojkvić, Veljko Ranković, Marko Kostov i Dragoslav Trajković.

Anđeli trenutno zaostaju samo 7 bodova za liderom Žitorađom, a svega tri za drugoplasiranom Plantažom iz Donjeg Stopanja.

Kada se na proleće nastavi liga Vranjanci će najpre biti domaćini osmoplasiranom Radanu iz Lebana, a potom gostovati SFK Moravi u Vladičinom Hanu.

Od ostalih ekipa iz Pčinjskog okruga u ovom rangu takmičenja pravi podvig u ovom kolu napravila je upravo Morava, koja je kao gost pobedila lidera Žitorađu sa 0:3.

Morava je polusezonu završila na vrlo dobrom petom mestu sa 28 bodova.

Preostala tri tima iz okruga i dalje tavore na dnu tabele.

Ternoci iz Velikog Trnovca je posle osam uzastopnih poraza uspeo da osvoji dragocen bod kod kuće protiv neugodne Mladosti 1959 iz Vinarca - bilo je 1:1.

Lugina iz Preševa i OFK Alakince iz istoimenog mesta kod Srudulice, dva poslednja tima na tabeli, doživeli su poraze i u ovom kolu.

Preševljani su deklasirani od viceprvaka polusezone Plantaže u Donjem Stopanju sa čak 6:0, dok su Alakinčani izgubili sa 2:0 na gostovanju desetoplasiranoj OFK Kosanici u Krušumliji.

Ternoci, Lugina i OFK Alakince na kraju jesenjeg dela lige zauzimaju poslednja tri mesta na tabeli - Ternoci ima 10, Lugina 9, a Alakince 8 bodova.

Najnovije vesti