Simpo se pridružio krivičnom gonjenju sopstvenog radnika osumnjičenog za proneveru

Nakon saznanja da postoji osnovana sumnja da je računopolagač objekta maloprodaje 329, salona u Preševu, postupio suprotno propisanim pravilima poslovanja i ponašanja u "Simpo AD", generalni direktor kompanije je 31. oktobra, odnosno odmah naložio formiranje popisne komisije sa zadatkom da obavi popis stvarnog stanja robe i da na osnovu dokumentacije i knjigovodstvenog stanja utvrdi eventualni višak ili manjak robe u prodajnom objektu, saopštila je kompanija Simpo, nakon vesti da je jedan njihov zaposlenik "zaradio" krivičnu prijavu pod sumnjom da je proneverio oko 2,5 miliona dinara.

- Komisija je istog dana otpočela popis u maloprodajnom objektu i završila posao u kasnim večernjim satim.

Tom prilikom došlo se do saznanja da postoji određeni manjak robe, te uputila zaposlenog da, na osnovu izvršenog popisa, pristupi knjigovodstvenom sravnjenju u Službi finansija "Simpo AD" - navodi se u saopštenju kompanije.

Podsećanja radi, Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP-a, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, protiv jednog od zaposlenih u "SImpu" podnelo je krivičnu prijavu pod sumnjom na proneveru.

- Osumnjičeni se tereti da je tokom ove godine prodao nameštaj fizičkim licima i da tu prodaju nije evidentirao kroz fiskalnu kasu, već je novac zadržao za sebe, čime je oštetio kompaniju za iznos od blizu 2,5 miliona dinara - navedeno je pre nekoliko dana u saopštenju MUP-a.

Iz "Simpa" poručuju kako smatraju da je potrebno javnosti predočiti sve relevantne činjenice vezane za sam događaj.

- Po izvršenom knjigovodstvenom sravnjenju, utvrđen je manjak robe u iznosu od 2.490.188 dinara, o čemu je 5. novembra sačinjen zapisnik koji je zaposleni potpisao.

Protiv njega je odmah pokrenut disciplinski postupak koji je u toku, a isti je smenjen sa mesta računopolagača maloprodajnog objekta.

U skladu sa jasnom politikom nulte tolerancije na bilo kakve nezakonite radnje zaposlenih, od strane "Simpo AD" Vranje je 9. novembra Ministarstvu unutrašnjih poslova - Odeljenju za borbu protiv korupcije Niš, nadležnom za ovaj slučaj, upućen dopis kojim se pridružujemo krivičnom gonjenju zaposlenog i protiv istog ističemo i odštetni zahtev u iznosu koji je ranije utvrdila popisna komisija.

Navodimo i da je zaposleni, u periodu od 7. do 14. novembra uplatio iznos od 1.939.182 dinara – zaključuije se u saopštenju kompanije.

Najnovije vesti