Simpo obeležava šezdeset godina postojanja FOTO

Kompanija Simpo u Vranju obeležava šezdeset godina poslovanja, pa je tim povodom u fabrici u Vranju održana prigodna svečanost, uz prisustvo zvanica iz vrha lokalne samouprave i republike.

Obraćajući se prisutnima, generalni direktor Simpa Slađan Disić kazao je da je za šezdeset godina rada Simpo "postao jedan od najvećih, najpoznatijih i najkvalitetnijih proizvođača nameštaja" na prostoru jugoistočne Evrope.

"Ovo je prepoznatljiv brend u mnogim državama Evrope i sveta, a njegovom očuvanju i unapređenju doprinose zaposleni svojim radom, zalagenjem, znanjem i lojanošću.

Kompanija Simpo prevazišla je mnoge izazove i teškoće, i uz punu podršku države uspeli smo da prevaziđemo probleme i nastavimo putem razvoja i unapređenja kompanije", rekao je Disić.

Fabrika nameštaja Sima Pogačarević, iz koje se razvio današnji Simpo, osnovana je 1963. godine u Vranju

U periodu 1963-1980. došlo je do širenja proizvodnih kapaciteta osnivanjem Fabrike tapetarskih proizvoda, Fabrike tepiha i Fabrike za proizvodnju štofova i drugih dekorativnih tkanina za potrebe industrije nameštaja i opremanja enterijera.

Prvi dušek proizveden je u ovom periodu, što je označilo nastanak brenda Simposan, jednog od najpoznatijih brendova dušeka na tržištu bivše Jugoslavije.

Ovaj period obeležio je i nastanak čuvene stilske garniture Viktorija, vanvremenskog modela koji se i danas proizvodi i svojom lepotom i prefinjenošću izrade očarava kupce.

Od 1980. godine nastavilo se širenje Simpovih proizvodnih kapaciteta pripajanjem Fabrike stilskog nameštaja, Fabrike ramovskih konstrukcija, Fabrike dušeka i Fabrike dečjeg nameštaja.

U ovom periodu proizvedena je i prva Mojca, decenijama najpopularnija garnitura u bivšoj Jugoslaviji, koja je i danas jedan od omiljenih modela kupaca.

Od 1990. do 2014. godine, od Fabrike lameliranog nameštaja, koja nastaje u ovom periodu, Simpo širi svoju delatnost preuzimanjem Farme ovaca na Vlasini, preduzeća Simbi i Simpo cveća.

Period posle 2000. godine obeležio je početak rada preduzeća Simpo drvo u Ćićevcu, koje proizvodi drvnu građu i elemente od drveta, Fabrike konditorskih proizvoda Kondiva i SIMPO ŠIK-a, koje se bavi proizvodnjom lesonita, šper ploče, parketa i rezane građe.

Osnovan je i Simpo Line, preduzeće specijalizovano za opremanje svih vrsta enterijera – hotela, poslovnih i rezidencijalnih objekata, restorana, kancelarijskog prostora, zdravstvenih ustanova i školskih objekata.

Svaka organizacija ima svoje uspone i padove, a Simpo je svoj veliki pad doživeo 2014. godine.

Prava snaga ogleda se u tome da se u najtežim trenucima sakupe svi raspoloživi resursi, napravi prekretnica i krene od početka.

Ključnu pomoć da napravi istorijsku prekretnicu, SIMPU je pružila Vlada Republike Srbije, navode iz kompanije.

Od 31. oktobra 2014. godine Simpo je u većinskom vlasništvu Republike Srbije i taj datum predstavlja novi početak za Simpo.

"Danas je SIMPO proizvođač nameštaja sa najdužom tradicijom i jedan od omiljenih brendova nameštaja u Srbiji", poručuju iz vranjske kompanije.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...