Simka se zvanično seli u Šabac, zaposliće 120 Šapčana

Fabrika čokolade Simka u Vranju, koju je nedavno kupila beogradska kompanija Candy Rush, zvanično se seli iz Vranja u Šabac, saopšteno je zvaničnom sajtu Grada Šapca.

Kako se navodi, otvaranjem proizvodnog pogona Simke 120 Šapčana dobiće radna mesta, pišu Južne vesti.

Kompanija Candy Rush je početkom aprila kupila za 187,9 miliona dinara beogradsku industruju hrane Dunja, u čijem je vlasništvu bila fabrika čokolade iz Vranja.

Ubrzo nakon toga je i najavljeno da novi vlasnik ima u planu da do kraja godine opet pokrene proizvodnju i da zadrži popularni brend Simka.

Najavljena je mogućnost da to ne bude u Vranju, već u Šapcu gde ima svoje proizvodne pogone, a sada je to i potvrđeno.

Kako se navodi na gradskom sajtu Šapca gradonačelnik Aleksandar Pajić obišao je fabriku Candy Rush.

U narednom periodu je planirano i preseljenje proizvodnog pogona iz Vranja u Šabac, otvaranje Simke i 120 radnih mesta za Šapčane.

"Obišao sam najslađu fabriku u Šapcu Candy Rush.

Na ovom mestu je zaposleno 140 radnika i pod krovnom konstrukcijom ima oko 3.500 kvadrata.

Domaći konditori, kao što su krem bananice i Pandalada, ostvarili su odlične rezultate na tržištu, a deo proizvoda iz ove kompanijie namenjen je izvozu.

Najviše me raduje što je u Šapcu u narednom periodu planirano otvaranje Simke.

Time će biti dograđeno 6.000 kvadratnih metara", rekao je gradonačelnik Šapca.

Simka je osnovana 1997. godine i nalazi se u industrijskoj zoni na ulazu u Vranje.

Zauzima prostor od 5.284 kvadrata, a opremljena je po najsavremenijim tehnološkim standardima za proizvodnju konditorskih proizvoda.

Beogradska industrija hrane Dunja, u čijem je vlasništvu bila fabrika čokolade Simka, u stečaju je od marta prošle godine.

Firma Candy Rush, koja je proglašena kupcem, u sklopu je trgovačke firme Rim group koja je pre 2 godine za 108 miliona dinara kupila i deo imovine nekadašnje fabrike kozmetike Nevena u Leskovcu.

Najnovije vesti