Selaković u Vranju demantovao da država želi da privatizuje domove za stare

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković demantovao je u Vranju navode da Srbija želi da privatizuje domove za starije, saopšteno je iz Ministarstva.

Selaković je kazao da Srbija ne planira to da uradi, jer država "po Ustavu ima i socijalnu kategoriju, i domovi za stara lica će postojati u državnom sistemu".

On je naglasio da je samo ove godine iz budžeta više od 1,47 milijardi dinara uloženo u funkcionisanje domova za smeštaj korisnika, a država će, istovremeno, pomoći i rad domova u privatnom vlasništvu, kojih je u ovom trenutku u Srbiji 265.

Govoreći o ceni smeštaja u domovima za stare, Selaković je ukazao da se ona nije menjala od 2015. godine, i pored povećanja plata i penzija, a da se iz tih prihoda finansira funkcionisanje domova.

"Tražićemo najbolji način da to ne bude na štetu korisnika, ali ćemo morati da povećamo cene smeštaja, jer je najavljeno i povećanje plata negovateljicama kao nekome ko obavlja najteže i najkomplikovanije poslove u domovima za smeštaj starih lica, a to je na Zapadu jedna od najplaćenijih zanimanja", rekao je Selaković.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...