Sedamsto paklica cigareta zaplenjeno na granici ka Bugarskoj

Vranje - Oko 700 paklica cigareta zaplenili su srpski carinici na ulazu graničnog prelaza Gradina prema Bugarskoj, saopšteno je iz Uprave carina.

U tekstu saopštenja precizira se da je cigarete "kao svoj prtljag pokušala da prokrijumčari putnica jednog kombija".

- Prekršaj je otkriven kada je na redovnu kontrolu pristigao putnički kombi bugarskih registarskih oznaka, kojim je osam državljana Bugarske putovalo ka Nemačkoj.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozač i putnici su rekli da nemaju jer sa sobom nose samo lične stvari.

Prilikom detaljne kontrole vozila i prtljaga pronađene su četiri velike torbe, koje su umesto garderobom i ličnim stvarima bile napunjene boksovima cigareta prethodno uvijenimu ćebe - navode iz Carine.

Dodaje se da se kao vlasnica spornih torbi, napunjenih boksovima cigareta rotmans, karelia, vog i marlboro javila 64-godišnja putnica, koja je carinicima rekla da "nisu sve cigarete njene".

- Na to je burno reagovao vozač kombija, navodno iznerviran činjenicom što je putnica prenebregla njegova upozorenja o tome šta se ne sme nositi preko granice, pa je čak došlo i do svađe kojoj su prisustvovali svi putnici zajedno sa carinicima i policajcima.

Ostali putnici nastavli su put bez bugarske državljanke kod koje su pronađene torbe pune krijumčarenih cigareta.

Protiv nje je pokrenut hitan prekršajni postupak pred nadležnim sudom - navodi se u saopštenju Uprave carina.

Najnovije vesti