Sedamnaest romana u užem izboru za NIN-ovu nagradu

Vranje/Beograd - Žiri NIN-a u sastavu Marija Nenezić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević, Branko Kukić i Teofil Pančić (predsednik žirija), načinio je drugu selekciju romana koji konkurišu za roman godine za 2021, saopšteno je u sredu.

U užem izboru za NIN-ovu nagradu (spisak sačinjen po redosledu pristizanja) su: Milica Vučković - Smrtni ishod atletskih povreda (Booka); Boško Tomašević - Predeo kroz koji se probijam (Presing); Ilija Đurović - Sampas (Treći trg/Srebrno drvo); Elvedin Nezirović - Ono o čemu se ne može govoriti (Laguna); Milena Marković - Deca (LOM); Milica Sniva - Simptomi (Partizanska knjiga); Nebojša Milenković - Savršen antitalenat za sreću (Akademska knjiga); Vladimir Kopicl - Španska čizma (Laguna); Nenad Racković - Sluz i žuč (Laguna); Branko Ćurčić - Iz mraka (Književna radionica Rašić); Srđan V. Tešin - Mokrinske hronike (Arhipelag); Bojan Babić - Kako se jede nar (Partizanska knjiga); David Albahari - Pogovor (Čarobna knjiga); Nina Savčić - U lancima (Arhipelag); Laslo Blašković - Carinska ulica u Novom Sadu (Arhipelag); Aleksandar Novačić - Ko je ubio Gogolja? (Logos) i Siniša Tucić - Popino prase (Zenit books).

U NIN-u će od 13. januara biti objavljeni kratki prikazi odabranih dela, a u narednom broju, 20. januara, razgovori sa finalistima.

U ponedeljak 24. januara biće poznato ko je 68. dobitnik Ninove nagrade.

Pokrovitelji ovog značajnog književnog priznanja su Sberbank, jedna domaća, kao i dve strane kompanije koje su želele da ostanu anonimne.

Najnovije vesti

Foto crta.rs Crta: Glasalo 12 odsto do 13 sati »

VRanje - Na referendumu o izmenama Ustava u delu o pravosuđu do 13 časova na glasanje je u Srbiji izašlo ukupno 12 odsto...