Sedamdeset migranata otkriveno na prelazu Preševo ove godine

Vranje - Sedamdeset ilegalnih migranata otkrili su carinici na graničnom prelazu Preševo od početka ove godine, saopšteno je u sredu iz Uprave carina.

U tekstu se precizira da su se carinici "nagledali svakojakih scena" prilikom njihovog pronalaženja u kamionima, koji uglavnom dolaze iz Makedonije ili Grčke.

- Međutim, i najiskusniji među carinicima bili su u čudu kada su pre nekoliko dana u jednom kamionskom "paletarniku" pronašli čak osam ljudi, spakovanih poput sardina u tom uskom i skučenom prostoru.

Kamion koji su migranti pokušali da iskoriste, kako bi ilegalno prešli granicu, prevozio je krompir iz Grčke ka Beogradu - navodi se u carinskom saopštenju.

U tekstu se dodaje da su pripadnici Uprave carina na srpskim prelazima od početka 2021. godine otkrili gotovo 400 migranata.

- Osim u unutrašnjosti kamionskih tovara sve češće se kriju u sanducima za odlaganje alata, tzv. "paletarnicima", takođe i u kamionskim prikolicama.

Često se desi da ilegalni migranti "zalutaju" u unutrašnje ispostave, kao što se dogodilo šestorici mladića koji su prošle nedelje umesto u nekoj od zemalja EU završili u ispostavi Užice, skrivajući se u tovaru PVC granulata iz Grčke - navode iz Carine.

Najnovije vesti