Sedam slepih putnika u tovaru pomorandži i panela na Preševu

Vranje - Pokušaj sedmorice "slepih putnika" da ilegalno pređu srpsko-makedonsku granicu, skriveni u tovarima robe, u dva odvojena slučaja sprečii su carinici u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, prvi slučaj zabeležen je oko podneva kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao kamion pančevačkih oznaka, koji je prevozio izolacione panele iz Grčke ka Srbiji.

- Pošto su carinici primetili da sajla nije dobro postavljena to je izazvalo sumnju zbog koje je kamion upućen na detaljan pregled skenerom, kada je otkriveno da se u tovaru nalaze i ljudi.

Naime, na vrhu tovara, u svega četrdesetak preostalih santimetara do krova kamiona, ležala su trojica migranata kojima zbog nemogućnosti da promene položaj tela i nedostatka vazduha već nije bilo dobro - navodi se u saopštenju Carine.

Carinici su odmah, objašnjava se, otvorili tovarni deo kamiona i u njemu, na vrhu tovara, u ležećem položaju zaista zatekli tri državljanina Avganistana.

Nekoliko sati kasnije, u tovaru aleksinačkog kamiona koji je prevozio pomorandže iz Grčke ka Srbiji takođe su otkriveni migranti.

- Kako je vozač prijavio oštećenje u blizini plombe kamion je upućen na detaljan pregled skenerom koji je detektovao specijalno kreiran prostor, tzv. bunker među paletama sa pomorandžama.

Kada su otvorili prikolicu i uklonili gajbe pune južnog voća, u bunkeru su zatekli četvoricu braće, državljane Sirije.

Podsetimo da su službenici Uprave carina do kraja novembra 2020. godine sprečili 1.087 migranata da ilegalno pređu državnu granicu - zaključuje se u saopštenju.

Najnovije vesti