Sedam godina zatvora za pokušaj ubistva u diskoteci Drama

Luka Spasić (25) iz Vranja osuđen je na sedam godina zatvora zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju u diskoteci "Drama" u Vranju, počinjenog u julu 2017. godine, saopšteno je u utorak na konferenciji za medije u Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Vranju.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Vranju on je, "zbog izvršenja krivičnog dela ubistvo u pokušaju", najpre osuđen na pet godina zatvora.

Međutim, navode iz VJT, po žalbi ovog tužilaštva Apelacioni sud u Nišu "preinačio je prvostepenu presudu u pogledu odluke o kazni i izrekao jedinstvenu kaznu u trajanju od sedam godina zatvora".

Spasića je, osim za ubistvo u pokušaju, optužnica teretila i za delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i za krivično delo teška krađa.

Krivična dela, kako je navedeno u optužnici, počinjena su u diskoteci "Drama" u Vranju u prisustvu velikog broja gostiju.

Pucano je na B.S, muškarca koji je od ranije imao policijski dosije.

On je sa teškim telesnim povredama prebačen u niški Klinički centar gde se oporavio i otpušten je kući.

Spasić je tada optužen je da je na B.S, koji je u diskoteci boravio kao gost, "pucao iz 'krateža' iz neposredne blizine".

Do diskoteke se dovezao taksijem sa još dvoje maloletnika (oboje 1999).

Tokom vožnje i bekstva od vozača taksija, uz pretnju puškom, oduzeo je 6.000 dinara i ličnu kartu.

Jedno vreme nakon pucnjave bio je u bekstvu.

Najnovije vesti