Saslušani socijalni radnici, predložen pritvor

Dvoje službenika centara za socijalni rad u Vranju i Bujanovcu saslušani su u Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Nišu, nakon čega je podnet predlog za određivanje pritvora, piše Blic.

Sumnjiče se za krivična dela zloupotreba službenog položaja i primanje mita, pošto se sumnja da su navodno dozvolili usvajanje dečaka (10) kada za to nije bilo uslova.

Kako "Blic" saznaje, Više javno tužilaštvo u Nišu - Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije je nakon saslušanja, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv prvoosumnjičene iz Vranja "zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita", dok ce se protiv okrivljenog iz Bujanovca "sprovoditi dokazne radnje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja".

Predlog za određivanje pritvora protiv okrivljenih podnet je "kako ne bi ometali postupak uticanjem na svedoke".

Albanski državljanin iz Švajcarske navodno se obratio svom sugrađaninu iz Bujanovca, socijalnom radniku, koji je navodno napravio "kontakt" sa koleginicom u Vranju.

Šta se dalje dešavalo pokazaće istraga.

Na osnovu ovih saznanja, republički Zaštitnik građana pokrenuo je u utorak po sopstvenoj inicijativi postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada nadležnih državnih organa.

Najnovije vesti