SAOPŠTENJE JS Palma: Neki vas vode u proteste, a mi u budućnost

U prisustvu više od 1.000 članova održana u Vranju je održana Skupština podmlatka Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Vranju.

Omladince iz Jedinstvene Srbije iz Vranja pozdravio i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, saopšteno je iz Informativne službe JS.

- Danas partije iz opozicije u Srbiji zloupotrebljavaju mlade ljude.

Mi iz Jedinstvene Srbije nikada nećemo da tražimo od podmlatka, od studenata, od đaka, da vas vodimo u Rektorat ili da vas vodimo u neki fakultet da blokirate nastavu.

Oni koji danas vode studente da blokiraju institucije to rade jer imaju loš progam ili uopšte nemaju program.

Mi ćemo vas voditi u budućnost.

Kada budu rapisani izbori mi ćemo da pokažemo naša dela, a ona su jedinstvena u Srbiji - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma obraćajući se omladini Jedinstvene Srbije u Vranju.

- Za mene su mladi zakon i molim sve studente koje zloupotrebljavaju političari da zatvaraju neke državne institicije u visokom obrazovanju, da ti studenti otkažu poslušnost tim svojim šefovima, jer ti njihovi šefovi su pokazali šta znaju kada su bili na vlasti 10 godina, odnosno pokazali su koliko ne znaju.

Došlo je vreme da mladim ljudima više niko ne može da soli pamet i da im priča „još ovaj put glasajte za nas i biće vam bolje“.

To vreme je iza nas - istakao je predsednik Jedinstvene Srbije.

NAJMLAĐI U SRBIJI

Marković je na početku zamolio sve prisutne omladince, a bilo ih je oko 1000, da podignu ruku ko je iz Vranja da ne bi, kako je rekao, oni koji budu gledali mislili da ste vi došli iz drugih gradova Srbije. Na njegovo pitanje ko je iz Vranja svi su podigli ruku, a na pitanje ko nije iz Vranja - niko. „Jedinstvena Srbija je po prosečnoj starosti našeg članstva najmlađa stranka u Srbiji. Prosečna starost je 22 godine“ rekao je Marković.

- Meni ne treba ministarska funkcija da bi radio za Srbiju. Ja sam pokazao kako se može i bez funkcije dobro raditi za Srbiju.

Rezultat mojih kontakata sa zvaničnicima mnogih država od Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Austrije, Italije, Grčke, Turske, Egipta, Indije, Rumunije, Bugarske, Francuske, Nemačke je veća privredna saradnja, dolazak investitora, otvaranje novih radnih mesta.

Najvažnije je otvaranje novih tržišta i povećanje izvoza, a to znači i povećanje proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta i to je važno za opstanak omladine u Srbiji.

Takođe, kako bi motivisali mlade ljude da ostaju u svojoj zemlji, plate treba da budu veće za one koji imaju rezultate, a ne da se odredi plata po stručnoj spremi i onda po onoj staroj „radio, ne radio, svira ti radio - rekao je Marković.

Marković je nakon govora zaigrao sa vranjskim trubačima.

Za predsednika Podmlatka Jedinstvene Srbije u Vranju izabran je diplomirani inženjer zaštite životne sredine Petar Petrović, a za potpredsednicu, student prve godine Pravnog fakulteta u Beogradu Anđela Manić.

Skupštini podmlatka Jedinstvene Srbije u Vranju prisustvovali su i potpredsednici Jedinstvene Srbije i narodni poslanici Vojislav Vujić i Đorđe Kosanić, kao i potpredsednici Jedinstvene Srbije, Dejan Manić, koji je i predsednik Gradskog odbora u Vranju i Dejan Ignjatović, koji je predsednik opštinskog odbora u Gadžinom Hanu.

Prisustvovali su i portparol Jedinstvene Srbije Života Sarčević i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

Najnovije vesti