Sadnjom listopadnog drveća u Vranju obeležen Dan planete


Dan planete Zemlje, 22. april, u Vranju je obeležen nizom aktivnosti, a jedna od njih sprovedena je pored igrališta u neposrednoj blizini vrtića ,,Čarolija''.

Tamo su zamenica gradonačelnika Zorica Jović, gradski većnik Nebojša Stamenković, izvršna direktorka JKP Komrad Nela Cvetković i koordinator KZM Luka Trajković zasadili sadnice listopadnog drveća.

- Dan planete Zemlje ove godine širom sveta obeležava se pod sloganom ,,Akcija klime'', kako bi se naglasile aktuelne klimatske promene.

Obeležavanjem ovog datuma želimo da utičemo na svest ljudi o ugroženosti životne sredine, kao i na neophodnost menjanja ružnih navika koje negativno utiču na prirodu.

Takođe, moramo kontinuirano da radimo i na obnovi drvoreda i zelenih površina u gradu, jer je njihov značaj višestruki.

Ovog puta opredelili smo se da zasadimo listopadno drveće oko prostora koji je namenjen našim najmlađim sugrađanima - rekla je ovom prilikom zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Dan planete Zemlje ustanovljen je 1970. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, a širom sveta masovno se obeležava od 1992. godine sa ciljem da podstakne rešavanje ekoloških problema.

Najnovije vesti