Sa Pedagoškog fakulteta najavljen upis: Sve će biti besplatno, pa i školarina

Pedagoški fakultet u Vranju upisivaće predstojećeg juna novu generaciju studenata osnovnih akademskih studija u okviru školske 2022/2023. godine, na studijskom programu za obrazovanje učitelјa i studijskom programu za obrazovanje vaspitača.

Kako je najavljeno, školarina za upisane studente biće besplatna.

Kandidati će za upis moći da se prijave u periodu od 20. do 25. juna, a polaganje prijemnog ispita zakazano je za 1. jul.

"Svi interesenti biće oslobođeni od plaćanja troškova polaganja prijemnog ispita i upisa", saopštavaju sa Pedagoškog fakulteta.

Za sve zaunteresovane biće održana besplatna pripremna nastava za polaganje prijemnog ispita.

Figuriraju dva moguća termina – 6. i 13. jun - o čemu će zainteresovani za upis moći blagovremeno da se informišu na fakultetu.

"Završavanjem ovih studijskih programa, studenti stiču 240 ESPB bodova i stručni naziv diplomirani učitelј, odnosno diplomirani vaspitač.

Nakon toga na ovom fakultetu mogu upisati i master akademske studije, čime im se pruža mogućnost rada u osnovnom i predškolskom obrazovanju", poručuju sa Pedagoškog.

Detalјnije informacije o studijskim programima i upisu kandidati mogu se pronaći na internet stranici Pedagoškog fakulteta u Vranju ili pozivom na broj 017/431-960.

Najnovije vesti