Sa lepšim vremenom više kupača na bazenu Sportske hale

Sezona kupanja na otvorenom bazenu u sklopu Javne ustanove Sportska hala počela je 20. juna, ali su, zbog lošeg vremena, na ovom kupalištu tokom prvog meseca leta zabeležena samo tri radna dana, a u julu takođe tek nekoliko dana tokom kojih je kupanje bilo moguće.

Direktor Sportske hale Boban Mladenović izjavio je da je bazen tek od ove srede počeo ozbiljnije da radi.

- Prodajemo otprilike stotinak karata dnevno.

Očekujemo malo veće gužve, jer ne radi Jumkov bazen, ali u principu nama poseta ne zavisi od rada tog ili nekih drugih bazena u okolini, jer nam dolazi ista klijentela, najčešće porodice sa decom i učenici osnovnih škola - navodi Mladenović.

On dodaje da se kontrola ispravnosti vode na ovom bazenu obavlja dva puta nedeljno.

- Kontrolu rade ekipe Zavoda za javno zdravlje u Vranju i za sada nema nikakvih problema u vezi sa ispravnošću vode - dodaje Mladenović.

Rekonstrukciju bazena JU Sportska hala omogućila je prošle godine kompanija British American Tobacco (BAT). U akciji sređivanja bazena učestvovali su volonterski zaposleni u ovoj kompaniji u Vranju. U renoviranje je uloženo više od 10.000 evra, a partneri na projektu revitalizacije bili su opština Vranje (ulođila oko 300.000 dinara), Sportska hala i nekoliko srpskih i lokalnih preduzeća. Tada je betoniran celokupan prostora bazena, popravljeni su i zamenjeni suncobrani i ležaljke, postavljen eco-friendly nameštaj od paleta, ofarbana i sređena ograda, okrečene prostorije i obezbeđen pristup bazenu osobama sa invaliditetom.

Najnovije vesti