Saša Trajković izabran za predsednika Gradskog saveta roditelja

Za predsednika Lokalnog saveta roditelja u Vranju izabran je Saša Trajković, predstavnik roditelja iz Medicinske škole, saopšteno je iz Gradske uprave.

Njegov zamenik biće Mića Mladenović, predstavnik roditelja Hemijsko-tehnološke škole.

"Predsednik Opštinskog saveta predstavlja Opštinski savet, saziva i rukovodi sednicama, potpisuje akta i obavlja druge poslove u skladu sa zakonom i Statutom opštine, planom rada i propisima iz oblasti obrazovanja i vaspitanja", piše u Pravilniku o opštinskom savet roditelja.

Prilikom obavljanja poslova iz svoje nadležnosti Opštinski savet sarađuje sa organima lokalne samouprave i ministarstvom nadležnim za poslove obrazovanja i vaspitanja.

"Organi opštine dužni su da na zahtev Opštinskog saveta dostave podatke i informacije iz svoje nadležnosti koje doprinose unapređivanju obrazovanja i vaspitanja, a koje su od značaja za rad Opštinskog saveta.

Opštinski savet sarađuje i sa drugim organima, organizacijama i ustanovama, koje obavljaju delatnost u oblasti obrazovanja i vaspitanja, zdravstvene zaštite, socijalne zaštite, kulture, nauke, sporta, bezbednosti saobraćaja, zaštite i unapređivanja prava deteta i ljudskih prava i drugim oblastima od značaja za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja dece i učenika", navodi se.

Konstitusanje saveta je obavljeno u velikoj sali Skupštine grada Vranja.

Sastanku su prisustvovali predstavnici roditelja Predškolske ustanove Naše dete i svih škola sa teritorije grada Vranja.

U ime rukovodstva grada sastanku su prisustvovali zamenica gradonačelnioka Zorica Jović i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković.

Najnovije vesti