Saša Arsić: Rebalans budžeta pokazao da albanski lideri ne pomišljaju na suživot sa Srbima

Vranje - Rebalans budžeta opštine Bujanovac samo je pokazao da pojedini albanski politički lideri i ne pomišljaju na normalan suživot sa Srbima i Romima u Bujanovcu, izjavio je Saša Arsić, predsednik bujanovačkog odbora Narodne stranke i regionalni koordinator za Pčinjski okrug.

"Od ukupno 72 miliona dinara na projekte u srpske sredine ide samo 11,5 miliona, a tim iznosom su obuhvaćeni i projekti koji se samo provlače iz godinu u godinu i nikad se ne završe, već služe samo da predsednik opštine Nagip Arifi pokaže da odvaja iz budžeta bar mrvicu za Srbe”, navodi se u stranačkom saopštenju koje je potpisao Arsić.

"Kako bi narodski rekli, on nas našim kamenom lupa u glavu", konstatovao je Arsić.

On je podvukao da se predsednik opštine ponaša "kao da je opština njegova privatna svojina i da !"on nekome daje sredstva".

"Ne plaća ni račune za mesne zajednice gde žive Srbi, a neki put ili most za nas je misaona imenica", naveo je Arsić.

Zaključio je da će Narodna stranka iz Bujanovca na sledećem zasedanju Skupštine Srbije zatražiti da se formira poseban odbor za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa, koji će, kako kaže, proveriti šta se radi ovim opštinama, ali i rad i raspodelu sredstava iz Koordinacionog tela.

Ne možemo da čekamo Vučića da nas se seti pre izbora

Arsić je dodao da se "ovo što se dešava u Bujanovcu može sprečiti", ali da je "za to potrebna politička volja u Beogradu".

"Treba od svake nadležne inspekcije da se zatraži da proveri svaku sumnjivu transakciju i tender u opštini. Preko nadležnih ministarstava zatražiti realizaciju projekata u srpskim sredinama", navodi Arsić.

Međutim, postavlja i pitanje "ko to treba da traži".

"Mi u Bujanovcu imamo potencijalnog poslanika Nenada Mitrovića, koji je trenutno na klupi za rezervne igrače u SNS, pa ako ga pozovu pred kraj utakmice igraće malo, ali nemamo vremena da čekamo da Vučić otvori Gumoplastiku i klanicu Jugokop i da se seti Bujanovca uoči izbora", kazao je Arsić.

Najnovije vesti