S kim Dinamo i njegovi pratioci igraju do kraja prvenstva (TABELA, PAROVI)

Posle utakmica koje su odigrane u subotu kasno popodne i pobede novosadskog Proletera na gostovanju u Čelarevu protiv ČSK Pivare (1:3), bodovna razlika između lidera na tabeli Prve lige Srbije, vranjskog Dinama i najbližeg pratioca iz Novog Sada iznosi jedan bod.

Ipak, fudbaleri ove dve ekipe, kao najveći kandidati za plasman u Super ligu, sada lakše dišu, zahvaljujući kiksu Metalca u petak, na domaćem terenu, gde su Gornjomilanovčani odigrali samo 0:0 protiv Bežanije.

Dotad su zaostajali samo bod za Proleterom i dva za Dinamom.

Dinamo je trijumfovao na teškom gostovanju u Dobanovcima protiv domaće Budućnost sa 1:2, golovima Ranđelovića u 17. i Surake u 31. minutu igre, i tako zadržao najveće šanse za plasman u Super ligu, u koju direktno idu dve prvoplasirane ekipe Prve lige Srbije.

Do kraja lige ostalo je da se odigra još šest kola.

U sledećem 25. kolu, koj je na programu u redu 2. maja, vranjski Dinamo ima istorijsku šansu da Metalcu odmakne na sedam bodova razlike i ulazak u najelitiniji rang takmičenja učini izvesnijim, u direktnom susretu koji će biti odigran u Vranju.

Drugoplasirani Porleter dočekaće istog dana poslednjeplasiranu Jagodinu koja ima samo 12 bodova i već je ispala iz lige.

Nakon toga, do kraja prvenstva Dinamo ima teška gostovanja, najpre ČSK Pivari u Čelarevu, potom Sinđeliću u Beogradu i u poslednjem 30. kolu Radničkom 1923 u Kragujevcu, dok u Vranju dočekuje Jagodinu i Novi Pazar.

Drugoplasirani Proleter posle susreta sa Jagodinom u Novom Sadu imaće do kraja sezone gotovo iste protivnike kao i Dinamo na gostovanjima, jer ide Sinđeliću, Novom Pazaru i Inđiji u poslednjem kolu, dok kao domaćin dočekuje Novi Pazar i Teleoptik.

Metalac, pak, posle duela sa Dinamom u Vranju do kraja prvenstva biće domaćin Budućnosti iz Dobanovaca, neugodnom TSC-u iz Bačke Topole i Jagodini, dok gostuje ČSK Pivari i u poslednjem kolu beogradskom Sinđeliću.

Najnovije vesti