Rukometaši po starom: Jagodina - Vranje 27:33

Trijumf rezultatom 27:33 (15:16) zabeležili su rukometaši RK Vranje 1957 u gostima kod RK Jagodine, u utakmici 9. prvenstvenog kola Super B lige Istok - Zapad koja je odigrana u nedelju.

Bile je to deveta pobeda u nizu u isto toliko kola ovog ranga takmičenja za vranjske rukometaše, ali oni sa maksimalnih 18 bodova ipak trenutno nisu prvi na tabeli.

Naime, isti bodovni učinak ima prokupački Topličanin, uz nešto bolji gol količnik, pa će se o najboljoj ekipi ovog dela prvenstva odlučivati u derbiju narednog kola kada Prokupčani dolaze u Vranje.

U prvom delu utakmice Vranjanci su imali u više navrata i pet golova prednosti, ali se domaćin konsolidovao do poluvremena smanjio na samo gol razlike.

U drugom poluvremenu vranjski rukometaši održavali su prednost koja se kretala od tri do najviše sedam golova razlike, tako da se pobeda ni u jednom momentu nije se dovodila u pitanje.

Najefikasniji u dvorani "Jassa" u Jagodini bio je najbolji strelac vranjskog tima Davor Tasković sa 11 golova.

Po 6 su postigli Stefan Pavlović i Veljko Anisijević, 5 Stefan Jovanović, a 3 Nemanja Milutinović.

Po gol su dali Ljubodrag Stevanović i Dimitrije Milenković.

Kod domaćina je Veselin Jelić sa 9 golova bio bolji od ostalih.

Topličanin i Vranje posle devet kola imaju po 18, a Vlasotince na trećem i Priboj na četvrtom mestu po 12 osvojenih bodova.

Derbi narednog kola Vranje 1957 - Topličanin odigraće se u nedelju 28. novembra od 19 časova u Sportskoj hali u Vranju.

Najnovije vesti