Ružić: Za mesec i po potpuno zaokruženje sporazuma sa SNS u Vranju (FOTO, VIDEO)

Potpredsednik Socijalističke partije Branko Ružić izjavio je u subotu da je razlog njegove posete Vranju učešće na proširenoj sednici IO Gradskog odbora SPS, na kojoj je bilo reči "o nastavku i zaokruživanje realizacije dogovorenog sporazuma sa koalicionim partnerima u Vranju, pre svega sa partnerima iz SNS".

- Ono što je veoma važno, to je da smo i do sada davali pun i kvalitetan doprinos funkcionisanju lokalne vlasti u Vranju.

Očekujemo da se još neki nedostajući segmenti tog sporazuma u nekom razumnom roku od mesec i po do dva realizuju i zaokruže u procesu preraspodele političke odgovornosti u interesu građana i građanki Vranja- rekao je Ružić.

On je dodao da su u kontaktima "sa prijateljima i partnerima iz SNS" dobili neku vrstu uveravanja da će se "sasvim relaksirano, kao i dosada, zaokružiti realizacija sporazuma".

- SPS-u nikad nije bio prioritet da se borimo za funkcije, pre svega smo želeli da podelimo odgovornost za funkcionisanje lokalne vlasti.

A, što se tiče našeg kadrovskog potencijala mislim da je svima ovde poznato da je jedan od najkvalitetnijih - rekao je Ružić.

U sedištu vranjskih socijalista u subotu je održana proširena sednica IO Gradskog odbora SPS, kojoj je prisustvovao i potpredsednik Socijalističke paartije Srbije i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić.

Sednica je održana iza zatvorenih vrata, osim uvodnih desetak minuta kada je bilo dozvoljeno prisustvo medijima.

Predsednik vranjskog SPS-a Zoran Antić na početku sednice predložio je da na dnevnom redu bude pitanje realizacije sporazuma o principima i načelima učešća izborne liste "Zajedno za Vranje - SPS Ivica Dačić" u vladajućoj većini Skupštine grada Vranja i usvajanje zaključaka radi daljeg funkcionisanja, dok se u nastavku sednice raspravljalo o temama pod tačkom "razno".

Ovako predložen dnevni red jednoglasno je usvojen od strane prisutnih članova proširenog sastava GrO SPS, bez izmena i dopuna.

Na sednici GrO SPS u proširenom sastavu minutom ćutanja odata je počast nedavno preminulom predsedniku Okružnog odbora SPS Siniši Mitiću.

Najnovije vesti