RTV raspisala konkurs za dodelu Memorijalne nagrade Pera Stojanović Tuman

Iz Radio televizije Vranje (RTV) pozvali su u četvrtak sve umetničke stvaraoce, novinare, glumce, pisce, scenariste, dramaturge, profesore, studente "da napišu humoristički tekst koji može da se ekranizuje i prikaže" televizijskoj publici ove medijske kuće.

"Konkurs je otvorenog tipa, mogu da učestvuju svi stvaraoci bez obzira na mesto prebivališta, ali se blaga prednost daje vranjskom humoru i satiri po čemu smo prepoznatljivi.

Time čuvamo vedar duh ovdašnje čaršije, ali i sećanje na našeg kolegu Peru Stojanovića Tumana", poručili su u tekstu konkursa iz RTV.

Autoru najboljeg rada pripašće novčana nagrada u iznosu od 60.000 dinara.

Prvonagrađeni humoristički rad biće ekranizovan i premijerno prikazan u novogodišnjoj noći na programu Radio televizije Vranje.

Svečano uručenje nagrade biće organizovano 20. novembra na Dan televizije Vranje.

Pisane i uredno potpisane radove treba dostaviti do 25. avgusta na adresu Radio televizija Vranje, Partizanska 17a, 17501 Vranje i na mejl [email protected] (neophodno je radove poslati i poštom, i u elektronskoj verziji).

"Stručni žiri će odluku o najboljem radovu objaviti 7. septembra, na rođendan Radio Vranja pred čijim je mikrofonom Pera Stojanović Tuman širio vedar duh i humor svojim moćnim glasom koji je postao etarski autoritet južnih prostora.

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju preko telefona 017 422 632 ili [email protected]", piše u tekstu konkursa.

Predlog projekta Memorijalna nagrada Pera Stojanović Tuman podržalo je Ministartvo kulture i informisanja na Konkursu za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u 2022. godini.

Dodeljene četiri nagrade

Memorijalna nagrada Pera Stojanović Tuman za najbolji humoristički tekst ustanovljena je 2005. odlukom Upravnog odbora tadašnje JP RTV Vranje.

"To je bilo na petogodišnjicu smrti našeg kolege, jednog od doajena vranjskog radio novinarstva, poznatog vranjskog glumca, humoriste i boema Pere Stojanovića Tumana. Do sada su dodeljene četiri memorijalne nagrade naslovljene imenom Tumana", navodi se.

Najnovije vesti