Roditelji nestalog mladića susreli se sa ministrom Gašićem na Vlasini FOTO

Vranje/Vlasinsko jezero - Roditelji mladića, koji je pre devet dana vozio skuter, pao u vodu i nestao u ovom jezeru, sastali su se na Vlasinskom jezeru sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem.

Kako saopštavaju iz MUP-a, Gašić je tom prilikom poručio da pripadnici MUP-a čine "sve što je u njihovoj moći kako bi pronašli njihovog sina".

On je roditeljima predočio "okolnosti koje otežavaju potragu za nestalim dvadesetčetvorogodišnjakom i naglasio da je MUP angažovao i dodatne resurse u potrazi".

Na Vlasini su pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije i SAJ-a, koji obavljaju pretragu jezera.

Zamenik komandira Ronilačke jedinice Žandarmerije Bojan Škrbić istakao je da su se intenzivnoj potrazi, u kojoj su uslovi za ronjenje izuzetno teški, priključili i pripadnici SAJ-a.

"Deveti dan je potrage na Vlasinskom jezeru i ona se sastoji iz dva segmenta.

Prvi je pregled dna od strane ronilaca.

Od ujutru do uveče ronioci pregledaju dno u potrazi za nestalim licem, dok se drugi segment sastoji u pregledu sonarom, uređajem za pregled dna.

Uslovi za ronjenje su vrlo teški, radi se o muljevitom i tresetnom dnu.

Temperatura vode je od devet do četrnaest stepeni, dok ronimo na dubinama, u zavisnosti od mesta, od trinaest do dvadeset metara“, poručio je Škrbić.

Pored Gašića, obilasku terena na Vlasinskom jezeru prisustvovali su komandant Žandarmerije Dejan Luković i komandant Specijalne antiterorističke jedinice Spasoje Vulević.

Najnovije vesti