Roadpol: Kamiondžije i vozači autobusa najčešće krše propise o dozvoljenoj dužini vožnje

Vranje - Čak 2.129 vozača kamiona i 197 vozača autobusa sankcionisano je tokom prethodne sedmice zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografom, saopšteno je u ponedeljak iz MUP-a Srbije.

Kod vozača autobusa slede prekršaji zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije (98), dok je 48 vozača sankcionisano zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Kada je reč o kamiondžijama, posle prekršaja u vezi sa tahografom dolaze prekršaji zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije (848).

Takođe, 628 vozača teretnih vozila sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, a 325 vozača zbog prekoračenja brzine.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave u Subotici, ukupno 851, te na teritoriji Policijske uprave u Šapcu, gde su sankcionisana 533 vozača.

Akcija pojačane kontrole saobraćaja, usmerena na otkrivanje prekršaja učinjenih od vozača autobusa i teretnih vozila, održana je u periodu od 13. do 19. februara.

Reč je o međunarodnoj akciji koja je sprovedena u trideset evropskih država članica mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL.

U Srbiji je sankcionisano 549 prekršaja vozača autobusa i 6.829 prekršaja vozača teretnih vozila.

Sedamdeset šest prekršaja stranog državljanina

Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija je na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“ zaustavila turskog državljanina koji je upravljao teretnim vozilom i čijom je kontrolom utvrđeno čak 76 prekršaja za koje je Zakonom o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 2.840.000 dinara.

Najnovije vesti