RK Vranje: Klub se stabilizovao, ambiciozno u nastavak prvenstva

Atmosfera u ekipi je odlična, igrači su bliski, približnog su godišta; imamo dobrog trenera koji radi vrlo studiozno i odlično smo se spremili za nastavak šampionata, izjavio je za Vranje News Miloš Stevanović, sekretar RK Vranje 1957, dan uoči nastavka šampionata u Super B ligi Istok - Zapad.

U ovom, drugom po rangu rukometnom takmičenju u državi, Vranjanci su jesenju polusezonu okončali na devetoj poziciji u ligi koja ima dvanaest timova.

Ambicije su da se u preostalom delu šampionata, koji nastavljaju u subotu od 19 časova u Sportskoj hali u Vranju utakmicom sa Mokrom Gorom iz Zubinog Potoka, domognu najmanje petog mesta na tabeli, što u klubu smatraju realnim, imajući u vidu da za petoplasiranim Zlatarom zaostaju svega tri boda.

Ambicije su uoči šampionata bile poprilično velike.

U klubu su se nadali da možda mogu da napadnu i plasman u elitni rang, ali su spletom okolnosti i usled nedostatka sreće došli u situaciju da u prvih šest kola dožive pet neprijatnih poraza i odigraju jednu nerešenu utakmicu.

Zato je početni utisak bilo teško popraviti u nastavku lige, iako su u novembru Vranjanci imali jedan lep niz kada su od mogućih deset osvojili šest bodova.

- Iskreno, imali smo nameru da napadnemo najviši rang, doveli tri superligaška pojačanja, ali je ispalo da to nisu pojačanja kakva smo priželjkivali jer iz nama neznanih razloga nisu igrama potvrdili svoju reputaciju, tako da smo se brzo rastali sa pivotmenom Veljkom Džamićem (došao iz Partizana kao najveće pojačanje, igrao i za Obilić, p.a), Nemanjom Brojičinom (davao svega gol, dva po utakmici) i Milojkom Jevtovićem (stigao iz Voždovca), na kome je stručni štab najviše insistirao.

On jesta dobro odigrao početne utakmice, ali je posle potonuo, bilo je tu i nediscipline, tako da smo se brzo rastali.

Imali smo i mnogo pehova, povreda, spornih situacija sa identifikacionim dokumentima nekih igrača prilikom putovanja, tako da smo brzo nanizali tih nekoliko poraza, a posle nije bilo lako vratiti se na pravi put.

Trener Darko Stanojković ponudio je upravi ostavku, sporazumno smo se rastali.

Imali smo sreću da je Požarevac u to vreme istupio iz lige iz finansijskih razloga, pa smo kontaktirali njihovog trenera, Kragujevčanina Gorana Veselinovića (pored klubova trenirao i mlađe selekcije Srbije, p.a) da preuzme naš klub.

Pristao je, sa sobom doveo tri mlada igrača iz Požarevca i mi smo se u tom periodu donekle stabilizovali.

Napravili smo određeni rezultat, uzeli šest od deset mogućih bodova i malo popravili utisak.

To je bio korektan rezultat za tek sklopljenu ekipu - rekao je Stevanović za Vranje News.

On je na kraju dodao da se u klub vratio Mihajlo Stanojković iz ekipe Mladosti, te Nikola Anđelić koji je posle kraćeg angažmana u BiH ponovo u RK Vranje 1957, pa će oni, uz ranije pridošle Žarka Barjaktarevića i Nemanju Dimitrijevića (desni i levi bek), predstavljati dodatna pojačanja u nastavku šampionata za ostvarenja zacrtanih ciljeva.

ULAGANJE U BUDUĆNOST

Stevanović naglašava da trener Goran Veselinović insistira na selektiranju igrača uzgrasta 2003/2004. godište koji bi u narednom periodu predstavljali okosnicu oko koje bi se gradio tim, uz dopune kroz dovođenje ponekog pojačanja sa strane.

- Tri, četiri igrača tog uzrasta se već priključuju prvom timu i na njih se najozbiljnije računa. Imamo i drugu ekipu koja igra regionalne turnire i tzv. "školicu rukometa", u kojoj imamo tridesetak mališana. Mladi se malo teže zainteresuju za rukomet jer to ipak nije sport dostupan poput fudbala i košarke koji mogu da se igraju gde god poželite jer treba malo više uslova. Ipak smo prošle godine po školama selektirali decu uzrasta 2006, 2007. i 2008. godišta misleći na budućnot kluba. Ide nam na ruku politika grada čiji funkcioneri u sportu insistiraju na omasovljenju i razvoju sporta u školama. Mi još od 2012, kada je obnovljen klub, imamo mlađe kategorije i sa njima radimo vrlo ozbiljno - kazao je Stevanović.

Dogovoren je nastavak saradnje sa trenerom Veselinovićem, a 20. januara počele pripreme za nastavak lige.

- Do danas smo imali pedestak i više treninga, odigrali pet pripremnih mečeva sa dosta jakim ekipama (među njima i makedonski Metalurg, superligaš Dubočica iz Leskovca, Smederevo itd).

Bilo je dobrih momenata, dali smo čak 30 golova Metalurgu iako smo izgubili, sa Dubočicom smo se nosili do pedesetog minuta.

Zadovoljni smo urađenim i nadamo se da će se trud videti već u subotu u utakmici protiv Mokre Gore.

Mi smo u prvom delu prvenstva vodili protiv njih dve trećine susreta i na kraju nesrećno izgubili nakon nekih početničkih grešaka, tako da se nadamo da ćemo, uz maksimalan angažman u subotu, uspeti da u nastavku prvenstva startujemo pobedom - rekao je Stevanović.

On smatra da je realno da Vranjanci na kraju budu među pet najboljih ekipa lige.

- Klub je finansijski stabilan već godinama unazad.

Godišnje nam je potrebno desetak ili nešto više miliona za takmičenje.

Od grada dobijamo oko 8, ostatak obezbeđujemo preko sponzora.

Zadovoljni smo, sagledani smo od strane grada uvek kada je to potrebno, saradnja je na visokom nivou i smatramo da ima dosta sluha za razvoj sporta - rekao je Stevanović za Vranje News.

Najnovije vesti