RIK nastavlja izborne radnje: Liste do 5. juna u ponoć

Vranje/Beograd - Republička izborna komisija (RIK) donela je na sednici u ponedeljak Rešenje o nastavku sprovođenja izbornih radnji za parlamentarne izbore koji će biti održani 21. juna.

Utvrđeno je da je rok za podnošenje izbornih listi do 5. juna u ponoć.

Parlamentarni izbori raspisani su 4. marta za 26. april, ali su zbog uvođenja vanrednog stanja 15. marta zbog koronavirusa bile prekinute sve izborne radnje.

Kako je objavljeno na sajtu Vlade Srbije, pomenutim rešenjem RIK-a nastavlja se sprovođenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za narodne poslanike, poslanike Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i odbornike skupština opština i gradova.

Na sednici u ponedeljak donet je i Rokovnik za obavljanje izbornih radnji, te je tako osim roka za podnošenje izbornih lista do 5. juna u ponoć određeno i da proglašenje izborne liste mora biti u roku od 24 sata od časa prijema izborne liste, ako ispunjava uslove.

Utvrđivanje i objavljivanje izborne liste u Službenom glasniku Republike Srbije mora biti najkasnije do 10. juna u pomoć.

Najnovije vesti

Foto crta.rs Crta: Glasalo 12 odsto do 13 sati »

VRanje - Na referendumu o izmenama Ustava u delu o pravosuđu do 13 časova na glasanje je u Srbiji izašlo ukupno 12 odsto...