Revitalizacija puteva u Ristovcu i Gornjem Vrtogošu vredna 4,5 miliona

U selu Ristovac nadomak Vranja trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji nekategorisanog puta - deonice u dužini 529 metara, za čiju revitalizaciju je izdvojeno 3,3 miliona dinara (bez PDV-a) iz gradskog budžeta.

Uporedo sa ovim radovima uređen je i nekategorisani put u selu Gornji Vrtogoš, u dužini od 120 metara, istakli su gradski većnik Miodrag Protić i šef Službe za investicije i građevinsko zemljište Saša Pešić koji su u utorak obišli radove u Ristovcu.

"Za ovu deonicu izdvojena su sredstva od 1,2 miliona dinara bez PDV–a, a izvođač radova na asfaltiranju seoskih puteva je firma Saba Belča", rekao je Pešić.

Po rečima gradskog većnika Protića asfaltiranje puta u ataru sela Ristovac predstavlja realizaciju dela programa za uređenje građevinskog zemljišta na teritoriji grada Vranja za 2021. godinu.

To je deo programa koji se odnosi na seoske mesne zajednice.

"Za uređenje seoskih mesnih zajednica u okviru Komunalnog programa iz budžeta grada Vranja izdvojeno je 30 miliona dinara.

Komunalni program za 2021. godinu obuhvata uređenje građevinskog zemljišta na teritoriji grada i za tu svrhu u budžetu su planirana sredstva od 690 miliona dinara", kazao je Protić.

U narednom periodu, nakon izrade tehničke dokumentacije, dobijanja potrebnih dozvola i odobrenja, biće nastavljena realizacija Komunalnog programa, kako u samom gradu, tako i u selima, rekli su gradski funkcioneri.

Najnovije vesti