Republičko takmičenje iz anatomije i fiziologije u Vranju

Dvadeset drugo Republičko takmičenje iz anatomije i fiziologije, čiji je domaćin grad Vranje, otvoreno je u Srednjoj medicinskoj škola dr Izabel Emsli Haton.

Učesnici takmičenja su učenici medicinskih škola iz cele Srbije i sa prostora Кosova i Metohije, ukupno 19 škola sa 55 učenika.

Takmičenje traje dva dana, a specifično je po tome što škola domaćin sastavlja test znanja, pa se upravo iz tog razloga ne takmiče učenici škole domaćina.

Govoreći pred učenicima i gostima, gradonačelnik Slobodan Milenković izrazio je zadovoljstvo što je grad Vranje dobio tu priliku da ugosti najbolje đake medicinskih škola iz Srbije.

"Predmeti anatomija i fiziologija su oblasti koje predstavljaju osnov medicine i ukoliko ih dobro savladate, lakše ćete razumeti ostale predmete iz medicinske nauke.

Sama činjenica da ste stigli do republičkog nivoa takmičenja govori da ste vredni, željni znanja i pre svega spremni odricanja, koje medicina podrazumeva.

Međutim, kroz to odricanje vi jačate i svoju ličnost i brusite karakter za izazove koji vam predstoje tokom daljeg školovanja i studiranja", rekao je gradonačelnik Milenković.

On je naglasio da lokalna samouprava pruža punu podršku srednjoj medicinskoj školi, "kako kroz osavremenjivanje nastavnih učila i kabineta, tako i kroz realizaciju brojnih projekata koji su neophodni za unapređenje zdravstvene zaštite na teritoriji grada Vranja".

"I u narednom periodu nastavićemo da pružamo podršku školi jer se nalazi u centru Pčinjskog upravnog okruga, tako da se ovde školuju đaci iz Kosovskog Pomoravlja, ali i susedne Severne Makedonije", kazao je Milenković.

U programu su nastupili učenici Srednje medicinske škole dr Izabel Emsli Haton.

Najnovije vesti