Remi u derbiju okruga Zone Jug: Alakince - Nebeski anđeli 2:2

Vranje - OFK Alakince iz istoimenog mesta kod Surdulice definitivno je u padu forme, nakon što su se Alakinčani pretežno lošim rezultatima u poslednjim kolima Zone Jug udaljili od mogućeg osvajanja titule i eventualnog plasmana u Srpsku ligu Istok.

Potvrda slabijih igara stigla je u duelu sa Nebeskim anđelima, timom Vojske Srbije iz Vranja, kojeg Alakinčani ovog vikenda nisu mogli da pobede u Alakincu - bilo je 2:2.

Kiks Alakinčana iskoristila je leskovačka Sloga pobedom nad Budućnosti u Orašju (1:3) pa je razlika između prvoplasiranih Leskovčana i tima iz Alakinca na pet kola pre kraja prvenstva opet sedam bodova.

FK Vranjska Banja, treći tim iz Pčinjskog okruga u ovom rangu takmičenja, posle tri kola bez pobede uspela je da u ovom, 25. kolu Zone Jug kao domaćin pobedi petoplasiranu Svetlost iz Badnjevca kod Žitorađe sa 3:1.

Najbolje plasirani tim iz Pčinjskog okruga u Zoni Jug je i dalje Alakince sa 47 bodova, dok lider Sloga ima 54.

Nebeski anđeli iz Vranja su sedmi sa 35, a Vranjska Banja deseta sa 31 bodom.

U narednom 36. kolu Banjčani će gostovati u Pejkovcu pretposlednjem Dobriču koji ima samo 14 bodova.

Nebeski anđeli imaće težak zadatak kao domaćini protiv trećeplasirane Puste reke iz Bojnika, dok će OFK Alakince gostovati jedanaestoplasiranom Čekminu.

ISPADA PET TIMOVA

Po završetku prvenstva 2020/2021. godine iz Zone Jug (u kojoj igra petnaest timova; Jedinstvo iz Bošnjaca ranije je odustalo od takmičenja) u Srpsku ligu Istok preći će samo prvoplasirani tim. Od naredne sezone Zona Jug (kao i Istok, Zapad i Centar) biće formirane po teritorijalnom principu i imaće po 14 klubova (sada imaju po 16). U Zonu Jug plasiraće se samo prvoplasirani klubovi na tabelama FS Pčinjskog okruga, FS Jablaničkog okruga, FS Topličkog okruga i Okružne lige FS KiM. Kao i klubovi koji ispadnu iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji Zone Jug. Po završetku aktuelnog prvenstva iz Zone Jug ispašće pet poslednjeplasiranih klubova i još onoliki broj najslabije plasiranih čija će mesta zauzeti ekipe koje se eventualno vrate iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji predmetne zone. Ukoliko se i nakon primene odredaba pravilnika o takmičenju u Zoni Jug pojave upražnjena mesta za takmičarsku sezonu 2021/2022. do ukupnog broja od četrnaest klubova, koliko će imati liga od naredne sezone, o popunjavanju upražnjenih mesta odlučivaće Izvršni Odbor Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije (FSRIS) posebnom odlukom.

Najnovije vesti