Rekordno: Udruženje Koce zauvek prikupilo 444 jedinice krvi za dva dana

Humanitarno udruženje Koce zauvek prikupilo je 444 jedinice krvi tokom dvodnevne akcije dobrovoljnog davanja koja je tradicionalno organizovana u Crkvi Uspenja Presvete Bogoordice u naselju Sobina u Vranju.

Očekivanja su bila da se prikupi oko 200 jedinica, ali su dobrovoljni davaoci krvi čekali u redovima kako bi donirali najdragoceniju tečnost, pa su rezultati daleko premašili prvobitni plan.

Akciji se odazvao veliki broj građana, pripadnika vojske, policije, institucija i humanitarnih udruženja iz Vranja, Srbije i okruženja.

Članovi HU Koce zauvek učestvovali su tokom 2021. godine u deset akcija dobrovoljnog davanja i prikupili čak 1.504 jedinice krvi.

U prošloj, pandemijskoj godini ta brojka iznosila je 1.102 jedinice.

Predsednik udruženja Blagoje Kocić rekao je za Vranje News da HU Koce zauvek ovim akcijama čuva od zaborava lik Nemanje Kocića, prerano preminulog maturanta Medicinske škole u Vranju u čiju čast je ovo udruženje i ustanovljeno.

"Hvala svima koji su bili sa nama, zahvaljujem im se što su pomogli da se ova akcija izvede do kraja.

Volim ih sve mnogo i vidimo se na narednoj velikoj akciji u junu na Memorijalu Koce zauvek", rekao je Kocić za naš portal.

Humanitarno udruženje Koce zauvek postoji od 2014. godine.

Do sada je prikupilo oko 5.500 jedinica krvi.

Ima više od 800 članova.

Najnovije vesti