Rekonstrukcija Gradskog veća: Nova lica Popović i Filipović

Nikola Popović, specijalista pedijatrije, zvanično je preuzeo funkciju gradskog većnika za zdravstvo, dečju i boračka zaštitu, invalidska pitanja i javno zdravlje u Gradskom veću grada Vranja.

Na toj funkciji on je zamenio Aleksandra Stajića, lokalnog stomatologa i lidera Ljajićevog SDPS-a u Vranju.

Do promene je došlo i na poziciji većnika za turizam, gde je taj resor od Izabele Savić (pokrivala i resor kulture) preuzeo Darko Filipović, ranije većnik za sport, kao kadar JS sa liste koju je predvodio SPS, a potom funkcioner u lokalnom odboru Srpske desnice Miše Vacića.

Resor kulture ostao je upražnjen, barem kada je reč o većnicima, pa pretpostavlja se da će ga pokrivati neko sa druge funkcije (to je ranije činila Zorica Jović, zamenica gradonačelnika).

Plata gradskog većnika u Gradskom veću Vranja trenutno iznosi 102.745 dinara.

Novi većnik za zdravstvo Nikola Popović rođen je 1977. godine u Vranju.

Završio je osnovnu školu i Gimnaziju Bora Stanković u Vranju, a 2006. Medicinski fakultet u Nišu.

Radio je najpre kao profesor u Srednjoj medicinskoj školi Dr Izabel Emsli Haton, u periodu 2006-2007 godina.

Od 2007. zaposlio se u Zdravstvenom centru u Vranju, na odeljenju Medicine rada, gde je radio do 2012. godine.

Specijalističke studije iz oblasti pedijatrije završio je 2016. godine, a trenutno subspecijalizira pulmologiju.

U periodu od 2016 - 2020. godine obavljao je funkciju načelnika Dečjeg odeljenja, a potom dve godine funkciju upravnika Opšte bolnice.

Član je SNS-a i stranačkog Saveta za zdravstvo.

Oženjen je, otac dvoje dece.

Darko Filipović rođen je 1982. godine u Vranju.

Osnovnu školu završio je u Preševu, a Srednju ekonomsku u Bujanovcu.

Diplomirao je na Univerzitetu Union u Beogradu i stekao zvanje diplomirani ekonomista.

U periodu 2004 – 2011. bio je na čelu privrednog društva KD Prestiž.

Od 2012 – 2016. godine vodio je resor za sport i omladinu u Gradskom veću grada Vranja kao predlog tada vladajućeg SPS-a.

Od 2017. godine nalazi se na mestu direktora u privrednom društvu Vild sistem doo.

Kako piše na zvaničnom gradskom sajtu, licencirani je posrednik u prometu nepokretnosti i poseduje sertifikate iz oblasti IPA projekata EU fondova.

U ovo vreme 2019. godine izabran je za koordinatora Srpske desnice za Pčinjski okrug, na osnivačkoj skupštini vranjskog odbora i učestvovao u kampanji Miše Vaciće i te stranke u Vranju i na jugu Srbije pred izbore 2020. godine.

Od 2020. godine član je Saveta za urbanizam i komunalno–stambene delatnosti i Komisije za mandatno imunitetska i administrativna pitanja i izbor i imenovanje Skupštine grada Vranja.

Pre Srpske desnice na lokalnim izborima se pojavljivao kao kandidat Grupe građana Jedinstveni za Vranje.

Danas je član Ljajićevog SDPS-a.

Otac je dvojice sinova.

Devetoro većnika

Gradsko veće grada Vranja ima devetoro većnika. Osim Popovića i Filipovića to se trenutno i Miodrag Protić (urbanizam, komunalna delatnost, infrastruktura), Nebojša Stamenković (poljoprivreda, agroekonomija, razvoj sela, ekologija i zaštita životne sredine), Nebojša Zupančić (privreda, ekonomija, preduzetništvo i ugostiteljstvo), Dejan Ivanović (nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije), Nenad Đorđević (sport i omladina), Bojan Kostić (budžet i finansije) i Danijela Milosavljević (socijalna pitanja i lokalna samouprava ). Sekretarka veća je Jelena Pejković. Gradskim većem predsedava gradonačelnik Slobodan Milenković, a u radu veća učestvuje i zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Najnovije vesti