Rekonstruiše se vodovodna mreža ka deponiji Meteris FOTO/VIDEO

Javno preduzeće Vodovod Vranje započelo je radove na rekonstrukciji vodovodne mreže na lokalnom putu ka deponiji "Meteris", koji se pruža duž prigradskog naselja Suvi Dol i sela Ranutovac.

Time će se, kako je prilikom obilaska radova na licu mesta izjavio Goran Đorđević, direktor JP Vodovod, omogućiti stabilno vodosnabdevanje žitelja Suvog Dola i Ranutovca, kao i sadašnje i buduće nove deponije čija bi izgradnja trebalo da počne 2020. godine.

Radovi na zameni vodovodnih cevi biće završeni u roku od nekoliko dana, iako velika frekvencija teretnih vozila ka deponiji povremeno usporava radove, naglasio je direktor Vodovoda.

- Iskop cevi radi se u dužini od 300 metara.

Menjamo čelične cevi sa polipropilenskim promera Fi-160 i sa omogućenim pritiskom od 16 bara.

To je neophodno za sadašnju, ali i za buduću deponiju čiju izgradnju pripremaju Gradska uprava Vranja i JKP Komrad - rekao je Đorđević.

Problem sa vodovodnim cevima je višedecenijski, naglasio je direktor Vodovoda.

- Žitelji naselja konstantno su imali prekid u vodosnabdevanju.

Zbog curenja vode niz strmi put probleme su, posebno u zimskim mesecima, imali i zaposleni u Komrad-u i njihova vozila koja ovuda svakodnevno prolaze kako bi deponovali smeće na deponiju Meteris.

Rekonstrukcijom vodovodne mreže stvaraju se uslovi za funkcionisanje nove deponije.

Direktor JKP Komrad Zoran Dimitrijević istakao je da će nova deponija početi da se gradi naredne godine.

- Biće četiri puta veća od sadašnje i preduslov za njenu izgradnju je ovako uređena vodovodna mreža i saobraćajnica.

Vrednost ove investicije je oko 2,5 miliona dinara, a po 50 odsto sredstava obezbedili su Komrad i lokalna samouprava.

Direktor Vodovoda Đorđević naglasio je da i ova investicija dokazuje da je grad Vranje "danas jedno veliko gradilište".

- Na svakom koraku rešavaju se problemi građana koji su višegodišnji, ali mi kao odgovorni ljudi moramo da se njima bavimo.

Odmah nakon završetka rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Suvi Dol, ako vremenski uslovi budu povoljni, biće asfaltiran put na delu koji je sada iskopan usled radova - rekao je Đorđević.

Tekstovi u sklopu projekta „Internet eko reporteri“ sufinansirani su sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove ministarstva.

Najnovije vesti