Realizovana akcija Na maturu bez automobila: Volan i alkohol ne idu zajedno

U dvorištu Gimnazije Bora Stanković u Vranju realizovana je akcija Na maturu bez automobila, u organizaciji lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja, koja bi trebalo preventivno da deluje na buduće maturante da se odluče za bezbedan prevoz na maturske večeri.

Tokom akcije srednjoškolci, pre svega maturanti, imali su priliku da putem tzv. pijanih naočara dožive simulaciju pijanstva i vide kako alkohol može da deluje na njihovu svest.

Obraćajući se maturantima u ime lokalne samouprave, predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković potencirao je cilj i značaj ovakvih akcija.

"Bliži se period proslava matura koje uglavnom ne mogu da prođu bez alkohola i automobila.

Lokalni Savet za bezbednost saobraćaja organizuje ovu akciju upravo s ciljem da utiče na maturante da na maturu idu bez automobila, jer kao što znamo vožnja automobila i alkohol ne idu zajedno.

Srednjoškolci su u okviru ove akcije mogli da se uvere koliko nemaju kontrolu i koliko je opasno da voze nakon konzumiranja alkohola", rekao je Tričković.

Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja podelili su flajere sa porukama Na maturu bez automobila, Ti biraš šta ćeš da pamtiš i Jednom je matursko - ne želiš da ga pokvariš nezgodom - izaberi bezbedan prevoz.

Flajeri će biti podeljeni u svim srednjim školama.

Osim Saveta za bezbednost saobraćaja u organizaciji ove akcije učestvovali su srednja Tehnička škola i Policijska uprava Vranje.

Najnovije vesti