Reakcija Ministarstva prosvete na događaje u Masurici: Osuda nasilja

Vranje - Ministarstvo prosvete najoštrije je osudilo nasilje nad učenicom Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj u Surdulici koje se dogodilo 8. oktobra, uz ocenu da je reč o teškom incidentu, javlja Tanjug.

- Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u skladu sa procedurom utvrdio je činjenično stanje i preduzeo potrebne mere zaštite učenice čiju će primenu Ministarstvo pratiti - navodi se u saopštenju ministarstva.

Zaposlenom radniku škole, koji je počiniocu nasilja dozvolio da uđe u učionicu na čas i napadne učenicu, izrečene su zakonske mere i u toku je disciplinski postupak.

Ministarstvo je po prijavi, kako se precizira u saopštenju, prikupilo sve neophodne podatke i preduzelo mere u skladu sa zakonom, odnoseći se prema tom slučaju kao teškom incidentu.

Nasilje je prijavljeno policiji i nadležnom Centru za socijalni rad.

U izdvojenom odeljenju OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Masurici, kod Surdulice, dogodio se težak incident kada je suprug jedne učiteljice napao učenika, inače dete romske nacionalnosti ometeno u razvoju, na času.

Najnovije vesti

Foto ilustracija UC Od petka skuplje cigarete »

Vranje - Nakon što je Vlada Srbije povećala akcize na cigarete za dinar i po, počele su spekulacije o tome kada će pušač...