Razgovori i sa malinarima na krajnjem jugu Srbije

Narodni poslanik SNS iz Vranja Slaviša Bulatović izjavio je da ga je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Bogdan Igić kontaktirao u vezi sa rešavanjem problema koji imaju malinari na jugu Srbije.

Podsećanja radi, otkupna cena na jugu Srbije niža je nego u drugim krajevima države i kreće se od 90 do 100 dinara po kilogramu.

- Ostalo je da nakon sastanka sa malinarima u Vladi, dogovorimo logistiku i dinamiku za razgovor sa malinarima u drugim krajevima Srbije, pa i na jugu.

Ono što znam je da niko od malinara neće biti diskriminisan, pa ćemo i sa malinarima na jugu sesti i ozbiljno razgovarati – rekao je Bulatović.

Proteklih dana bilo je spekulacija da bi malinari iz Pčinjskog okruga mogli da blokiraju puteve, nezadovoljni otkupnom cenom maline.

Bulatović je dodao da je u stalnoj komunikaciji sa državnim sekretarom Igićem.

- Mislim da su malinari izašli zadovoljni iz Ministarstva poljoprivrede posle pregovora i da će se naći rešenje i za jug – rekao je Bulatović.

Pre dva dana dva najveća kupca u Srbiji izašla su sa cenom maline u Arilju od 125 do 130 dinara.

Cena će u narednom periodu rasti kako berba bude odmicala, najavljuje se od malinara koji su pregovarali u Vladi.

Na sastanku s ministrom Branislavom Nedimovićem bili su, pored predstavnika Udruženja „Limska dolina“ iz Prijepolja i Priboja, i predstavnici Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica.

Najnovije vesti