Raspisani lokalni izbori, termin 26. april

Vranje/Beograd - Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković raspisala je izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji za 26. april.

Kako je najavljeno, u Preševu neće biti glasanja.

- Pozivam sve učesnike da se bore za naklonost birača svojom odgovornošću i fer kampanjom - prenele su agencije izjavu Gojkovićeve.

Odluka o raspisivanju izbora za odbornike skupšina gradova i skupština opština u Srbiji se ne odnosi na opštine u kojima su održani vanredni izbori.

Odluka se ne odnosi na skupštine gradova Zaječara, Bora i Beograda i skupštine opština Kosjerić, Lučani, Aranđelovac, Negotin, Majdanpek, Mionica, Preševo, Medveđa, Kula, Doljevac, Kladovo i Smederevska Palanka u kojima su održani vanredni izbori u periodu od 2017. do 2019. godine.

Predsednica parlamenta pozvala je građane da iskoriste svoje pravo i izađu na redovne izbore u kojima će, kako kaže, imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odlučuju o budućnosti lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju.

- Pratite programe svih kandidata i izaberite svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da unaprede život vaših porodica - rekla je Gojkovićeva, nakon što je raspisala izbore.

Predsednica Skupštine je pozvala i kandidate da se nadmeću za podršku građana dobrim programima, da ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje.

- Pozivam sve učesnike da se bore za naklonost birača svojom odgovornošću i fer kampanjom. Pozivam sve da poštuju demokratski iskazanu volju građana - rekla je ona.

Odluka o raspisivanju izbora stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije

VUČIĆ RASPISAO PARLAMENTARNE IZBORE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je parlamentarne izbore u Republici Srbiji za 26. april 2020. godine.

- Biće dovoljno vremena da svi predstave svoje programe, želim svima uspeh - rekao je Vučić tokom obraćanja u zgradi Predsedništva Srbije.

Najnovije vesti