Raspisan medijski konkurs u Vranju

Gradsko veće Grada Vranja raspisalo je Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Vranja u 2022. godini i za te namene odvojilo 22 miliona dinara.

Naglašava se da je poželjno prijaviti se sa projektima koji "doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana na teritoriji Grada Vranja; podizanju kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i pripadnika drugih manjinskih grupa; zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije; napredovanje pravne i socijalne države; slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva; razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema; razvoju nauke, sporta i fizičke kulture; zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi; unapređenju medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana Grada Vranja za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije".

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 100.000 dinara, a najveći 8 miliona.

Pravo učešća na konkursu imaju izdavač medija čiji medij je upisan u Registar medija u Agenciji za privredne registre, ukoliko se medijski sadržaj emituje/distribuira na teritoriji Grada Vranja, kao i pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji priloži dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija i emituje se na teritoriji Grada Vranja.

"Кorisnici državne pomoći za proizvodnju medijiskih sadržaja u štampanom i digitalnom formatu mogu biti mikro, mala i srednja pravna lica i preduzetnici.

Učesnik Кonkursa može konkurisati samo sa jednim projektom i to ukoliko taj projekat nije već započet u trenutku podnošenja prijave na Konkurs.

Izdavač više medija ima pravo učešća na Кonkursu s jednim projektom za svaki medij.

Prijave na Konkurs podnose se u roku od 15 dana od dana objavljivanja Кonkursa na zvaničnom sajtu grad Vranja: www.vranje.org.rs. i u dnevnom listu Srpski telegraf", piše u tekstu konkursa.

Najnovije vesti