Raspisan medijski konkurs u Vranju

Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na području grada Vranja u 2021. godini raspisan je u sredu.

Precizirano je da se konkurs se raspisuje "radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, podizanju kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i pripadnika drugih manjinskih grupa, zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije, unapređenju pravne i socijalne države, slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva, razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema, razvoju nauke, sporta i fizičke kulture, zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi, unapređenju medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana Vranja za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije.

Ove godine je za projekte i medijskoj oblasti izdvojeno 18 miliona dinara iz budžeta grada Vranja.

Za proizvodnju medijskih sadržaja televizija u startu je zacrtano 14 miliona, a za projekte štampanih medija, radija, internet medija i novinskih agencija 4 miliona dinara.

Ukupna cifra manja je za milion dinara u odnosu na 2020. godinu.

Televizije će na raspolaganju imati milion manje, a svi ostali pola miliona.

Najnovije vesti