Raspisan konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti kulture

Gradsko veće grada Vranja raspisalo je javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2020. godinu.

Cilj raspisivanja konkursa je obezbeđivanje finansijskih uslova kako bi se omogućila realizacija projekata koji doprinose negovanju i razvoju kulturne tradicije, stvaranju novih i savremenih vrednosti i afirmaciji stvaralaca, nosilaca i organizatora odnosno razvoja sredine u celini.

Sredstva namenjena za finansiranje/sufinansiranje projekata u iznosu od 9,25 miliona dinara obezbeđena su Odlukom o budžetu Grada Vranja za 2020 godinu.

Pravo učešća imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, kao i drugi subjekti u kulturi (samostalni umetnik, samostalni stručnjak u kulturi, samostalni izvođač kulturnih programa i samostalni saradnik u kulturi), osim ustanova kulture čiji je osnivač grad Vranje i koje se finansiraju iz budžeta grada Vranja.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa u listu Srpski telegraf i na zvaničnom sajtu grada Vranja, zaključno sa 29. januarom 2020. godine.

Najnovije vesti