Raspisan konkurs za prijem budućih podoficira u Vojsku Srbije

Vranje - Ministarstvo odbrane objavilo je javni poziv za prijem kandidata iz građanstva na kurs za podoficire koji je otvoren do kraja aprila, saopšteno je iz 4. brigade Kopnene vojske u Vranju.

"Na konkurs se mogu javiti državljani Republike Srbije rođeni 1989. godine i kasnije, koji imaju završeno četvorogodišnje srednje obrazovanje, bez obzira da li su odslužili vojni rok ili ne.

Takođe, na konkurs je moguće prijavljivanje i kandidata iz završnih razreda srednjih škola", navode iz 4. brigade.

Kurs će trajati 39 nedelja.

Kandidati koji uspešno prođu selekciju postaće profesionalni pripadnici Vojske Srbije u činu vodnika.

Osnovni uslovi za prijem na kurs za podoficire su psihološke i medicinsko-zdravstvene procene, ulazna provera fizičkih sposobnosti i bezbednosna provera zaintersovanih mladića i devojaka.

Izabrani kandidati biće upućeni na kurs koji se realizuje u Centru za obuku i usavršavanje podoficira Narednik Milunka Savić u Pančevu.

Za vojno osposobljavanje na Kursu za podoficire biće primljeno ukupno 200 kandidata, radi prijema u vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme.

Obrazac prijave za upis sa uputsvom o popunjavanju mogu dobiti kod teritorijalnog organa regionalnog centra Ministarstva odbrane (nekadašnji vojni odsek), u kasarnama u kojima su raspoređene jedinice Vojske Srbije ili preuzeti na sajtu Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs ili sajtu Vojske Srbije www.vs.rs.

Detaljne informacije o načinu prijave i potrebne dokumentacije zainteresovana lica mogu dobiti na sajtovima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Najnovije vesti