Radojičić pred Radnički: Radimo kvalitetno, rezultati će sigurno doći

Vranje - Posle poraza u finišu utakmice u Lučanima od Mladosti (3:2) i vrlo slabog starta u ovogodišnjem šampionatu Super lige (poslednje mesto na tabeli i samo dva boda iz šest kola), surdulički superligaš Radnik dočekaće u okviru 7. kola ekipu niškog Radničkog.

Derbi juga desiće se u momentu kada su dve ekipe u gotovo identičnoj situaciji (i Radnički ima isti skor, uz nešto bolji gol količnik) i pred njima je vrlo važan meč koji bi mogao biti početak izlaska iz rezultatske krize.

To pred utakmicu sa NIšlijama priželjkuje šef stručnog štaba Surduličana Dragan Radojičić.

"U momentu kad imamo rezultatsku krizu, ali ne i krizu igre, sigurno je da nas očekuje vrlo teška utakmica protiv Radničkog.

Kako je ovo jedna vrsta derbija, to je motiv više za igrače.

Ni mi ni oni ne zaslužujemo poziciju na tabeli na kojoj se nalazimo.

Po mom mišljenju, ovi momci su zaslužili da u ovim prethodnim dvema utakmicama uzmu koji bod više.

Ali, takve stvari su se izdešavale da smo eto u prošloj utakmici na domaćem terenu skoro sat vremena imali igrača više i nismo uspeli da to realizujemo.

U Lučanima smo imali i prednost i igru, i premoć na terenu, međutim sami smo sebe kaznili.

Bili su ovi momci dominantniji i posvećeniji u obe utakmice koje sam ja vodio, međutim, možda nam je falila doza sreće ili je još uvek prisutan taj psihološki pritisak koji trpe igrači", naveo je Radojičić.

On je pred novinarima uoči gostovanja Nišlija dodao da njegovom timu i igračima "nije lako".

"Znam koliko žele pobedu, a sa druge strane rade jako dobro i verujem da će to rezultatski početi da im se vraća.

Od njih očekujem da na ovoj utakmici daju svoj maksimum.

Neću ih opterećivati rezultatom, jer znam da će rezultat doći.

To sam i njima reko kako bi se rasteretili i kako ne bi razmišljali o krajnjem ishodu dok igraju utakmicu", naveo je Radojičić.

On je na kraju konstatovao da je Radnički odlična ekipa.

"Imaju dobre igrače, sve je tamo pod nekim drugim ambicijama, isto kao što je bilo kod nas.

Oni imaju svoje probleme, mi svoje, ali se nadam da ćemo mi naše u nedelju barem trenutno rešiti, na naše i zadovoljstvo ljubitelja fudbala u Surdulici", kazao je Radojičić.

Babić: Da započnemo seriju dobrih rezultata

Fudbaler Radnika Siniša Babić očekuje tešku utakmicu, ali se nada "prvoj pobedi na domaćem terenu i početku serije dobrih rezultata".

"Slažem se sa šefom da je pred nama teška utakmica, jer do sada rezultati nisu ispratili našu igru na terenu, pogotovu u poslednjoj utakmici u Lučanima. Tokom cele nedelje se na treninzima oseća drugačija atmosfera, dobro radimo, pa sam vođen dugogodišnjim iskustvom u fudbalu uveren da to mora da se negde vrati. Mi se nadamo da će to biti sledeća utakmica i to baš protiv ekipe u kojoj sam ja proveo godinu dana. Mi se pitamo u nedelji, pogotovu što igramo na domaćem terenu. Očekujemo podršku publike, jer će nam zaista trebati taj dobar rezulat da se pokrenemo sa ovog mesta i krenemo da ostvarujemo pobede", kazao je Babić pred novinarima.

Utakmica između Radnika i Radničkog odigraće se u nedelju od 18 časova na Efbet stadionu u Surdulici.

Ulaz na tribine biće besplatan.

Direktan prenos meča obezbeđen je na kanalu 6 TV Arena sport.

Najnovije vesti