Radnik započeo zimske pripreme: Cilj gornji deo tabele Super lige

Vranje - Surdulički superligaš Radnik započeo je zimske pripreme za prolećni deo sezone u fudbalskoj Super ligi Srbije u kojoj klub ima vrlo visoke ambicije.

Pripreme su počele testiranjem igrača, lekarskim pregledom i testovima fizičke izdržljivosti.

Prvi deo Surduličani će realizovati na terenu sa veštačkom travom u Surdulici, a drugi deo u turskoj Antaliji.

Prozivci je prisustvovalo 30 igrača kojima je dobro zdravlje i uspeh u nastavku šampionata poželeo predsednik kluba Stanislav Tončev.

- Pandemija koja nas je zadesila bila je najveći udarac, kako čovečanstvu, tako i svetskom sportu.

To se odrazilo i na naš klub, ali ste svedoci da smo nastojali da se to najmanje oseti kod zaposlenih u klubu i u igračkom pogonu i trudićemo se da tako bude i nadalje.

Naš prevashodni cilj u nastavku lige je da Radnik bude tim koji će se odvojiti od ekipa koje se bore za opstanak u ligi i da bude u grupi timova u gornjem delu tabele.

Smatram da je to moguće.

Potrudićemo se i nadalje da vam pružamo što bolje uslove, a vi ste tu da nam uzvratite dobrim rezultatima i da pokažete da nije slučajnost biti na devetom mestu tabele Super LIge - kazao je Tončev.

Tončev je naglasio da je uprava kluba uložila u renoviranje svlačionica, ali i u kupovinu poslovnog prostora tržnog centra na samom stadionu s ciljem preseljenja klupske teretane.

Sportski direktor Radnika Darko Gašić naglasio je da svi u klubu imaju jedan zajednički cilj - da Radnik u narednom periodu pokaže svima da nije slučajno dobro plasiran na tabeli.

- Poželeo bih dobrodošlicu novim igračima, oni nisu slučajno ovde.

Pratili smo njihove igre, a na njima je da pokažu da smo ih s pravom doveli ovde i da mogu više da urade.

Što se tiče igrača sa pozajmice i naših momaka iz omladinske škole, trebaju znati da imaju mogućnost da pokažu šta mogu i da nas ubede da zaslužuju da budu tu i postanu prvotimci vrlo brzo.

Predsednik Tončev ulaže mnogo energije.

Naše je da ga, osim boljih uslova koje sada imamo, nateramo da na leto dobijemo još neke novine koje su u našem zajedničkom interesu - kazao je Gašić.

Šef stručnog štaba Slavoljub Đorđević, od čijeg je dolaska tim sa začelja krenuo ka gornjem delu tabele, takođe je poželeo dobrodošlicu igračima i apostrofirao "kratak period priprema u odnosu na dugačko prvenstvo".

- Naravno da na tabeli nismo slučajno tu gde jesmo.

Pokazali smo da imamo kvalitet i samo možemo da idemo ka vrhu.

Za vreme priprema imaćemo nove metode treninga u odnosu na treninge za vreme trajanja prvenstva i upravljaćemo se prema vremenu i vremenskim uslovima.

Trebaće nam da u ovom kratkom periodu najpre sačuvamo zdravlje.

Ovo što mi radimo odjeknulo je daleko i trebamo to čuvati i ići prema još boljem.

Svima želim puno zdravlja, sreće i uspeha u godini koja je pred nama - zaključio je Đorđević.

KONTROLNI MEČEVI

Fudbaleri Radnika obaviće prvi deo priprema od nedelju dana u Surdulici, a potom 15. januara otići u Antaliju gde će boraviti petnaest dana. Za to vreme odigraće četiri kontrolne utakmice. Prva je zakazana za sredu 13. januara kada će Surduličani ugostiti FK Dubočicu, prvoligaša iz Leskovca. U Turskoj će 20. januara igrati sa Himkijem, 23. januara sa Dinamom iz Tbilisija i 27. sa Ruhom.

Najnovije vesti